Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (86) – “Ormanlar ve mutfak: Yangın her yerde”

ParaPolitik programının 86. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, bir haftadan uzun zamandır ülkenin birçok bölgesinde çıkan orman yangınlarını ve iktidarın sorumluluklarını değerlendirdi. 

Koşulların bu kadar zor olduğu bir dönemde orman yangını gibi afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ancak iktidarın hiçbir şekilde bu tip durumlara hazır olmadığını belirten Yalçın Karatepe, yangınların ihale yöntemleriyle söndürülmeye çalışıldığını dile getirdi.

Yangınla mücadelenin ulusal bir görev olduğunu ve bunun özel sektöre devredilemeyeceğini vurgulayan Karatepe, iktidarın mevcut sistemde herhangi bir karar almakta fazlasıyla zorlandığını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.