Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: O fotoğraf hâlâ yayında ama Ebrar’ın “unutulma hakkı” ne olacak?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, milli voleybolcu Ebrar Karakurt’un kız arkadaşı ile fotoğrafını paylaşmasının ardından uğradığı homofobik saldırılar nedeniyle fotoğrafı silmesini yorumladı:

“Medya da bir bütün olarak cinsiyetçi, ayrımcı yaklaşımlara karşı tavır alıp, Ebrar Karakurt’a sahip çıkamadı. İnternet medyasının bir bölümü bu konuya hiç girmezken, Takvim, Yeni Akit ve Yeniçağ’ın da aralarında olduğu bazı siteler cinsiyetçi haberler yaptı; Habertürk ve Medya Tava gibi siteler de olayı, bol fotoğraflı magazin haberi olarak değerlendirip tık avcılığına giriştiler.

Ebrar Karakurt, kız arkadaşıyla çekilmiş fotoğrafını sosyal medyadan kaldırdı ama dün baktım, 300’den fazla internet sitesinde hâlâ duruyor o fotoğraf. Hatta Ebrar Karakurt’un sosyal medya hesabından daha fazla insana ulaşabilecek mecralarda yayında.

Gazeteciliğin en önemli ilkelerinden biri de masum insanlara zarar vermemektir. Onun kaldırdığı fotoğrafı yayımlamayı sürdürerek medya, Ebrar Karakurt’u bu tür saldırıların hedefi haline getirmeye devam ediyor.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.