Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (87) – “Yöntem değiştirmek refaha yol açmıyor”

“ParaPolitik” programının 87. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, kamu kurumları tarafından açıklanan ekonomik verileri ve bu verilerin güvenilirliğini değerlendirdi.

Prof. Dr. Yalçın Karatepe, “Parapolitik” programının bu haftaki bölümünde kamu tarafından açıklanan ekonomik verileri ve bu verilerin güvenilirliğine dair yorumlarda bulundu. Karatepe, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Merkez Bankası (MB) gibi kurumların açıkladıkları ekonomik verilerle Türkiye’de yaşayanların hissettiklerileri veriler arasındaki farkın incelenmesi gerektiğini belirtti. MB’nin Türkiye’nin dış borç stoklarına dair açıkladığı verilere işaret eden Karatepe, MB’nin hesaplama yöntemini değiştirerek borcu 189 milyar dolardan 165 milyar dolara düşürdüğünü dile getirdi.

İktidarın ekonomik verileri hesaplama yöntemlerini değiştirerek ekonominin iyi olduğu algısını verme niyetinde olduğunu belirten Karatepe, işsizlik ve enflasyon verilerinin açıklanan verilerden daha yüksek hissedildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye atılım ve şahlanış dönemine girdi” sözlerini eleştiren Karatepe, “Madem Türk ekonomisi hızlı ve güçlü büyüyorsa işsizler, işçiler, esnaf ve çiftçi üzerinde bunun karşılığı yoksa bu ekonomik şahlanış döneminden faydalananlar kimlerdir?” diye sordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.