Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Araştırmacı Timour Abel ile söyleşi: “IŞİD, ‘Size rahat yok, biz gerçek mücahitleriz’ mesajını veriyor, saldırılar büyüyerek devam edecek”

Taliban’ın Afganistan’da hakimiyeti ele geçirdiği 15 Ağustos’tan bu yana ülkedeki insani kriz gündemde. Dün (26 Ağustos) başkent Kabil’de IŞİD-Horasan’ın üstlendiği intihar saldırısında yüze yakın kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki kriz büyürken ve Taliban’ın ülkeden tahliyeler için belirlediği son tarih olan 31 Ağustos yaklaşıyor. Taliban’ın ülkede nasıl bir hükümet kuracağı ve kurulacak yeni hükümetin 1996-2001 dönemindeki yönetimden ne kadar farklı olacağı tartışılıyor. Araştırmacı Timour Abel, Afganistan’da yaşanan son gelişmeleri ve bu gelişmeler ışığında Taliban’ın Afganistan’da nasıl bir yönetim şekillendireceğini değerlendirdi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.