Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (88) – “Ülke nüfusunun büyük kısmı reel yoksullukla mücadele ediyor”

ParaPolitik” programının 88. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, gıda fiyatlarındaki artışa karşı vatandaşların göstermesi muhtemel tepkileri ve memurlara yapılan zam oranını değerlendirdi. 

Yılın bu döneminde düşük olması gereken ürün fiyatlarının bile giderek arttığını ve kış dönemi fiyatlarının şimdiden görüldüğünü belirten Yalçın Karatepe, halkın uygun fiyatta ürün bulamadığı için kışa hazırlık yapamadığını söyledi. 

Hafta başında duyurulan memur zamlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karatepe, kamu çalışanlarına yapılan zammın sadece enflasyon oranı kadar olduğunu belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile vatandaşların hissettiği enflasyonun çok farklı olduğunu vurgulayan Karatepe, “Ülke nüfusunun büyük kısmı reel yoksullukla mücadele ediyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.