Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (89) – “Büyümeden pay alamayanlar borçlanıyor”

ParaPolitik programının 89. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, Türkiye’nin ikinci çeyrek dilimine ait büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Büyüme rakamlarının bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslanarak hesaplandığını hatırlatan Yalçın Karatepe, salgının ortaya çıktığı dönemle kıyaslandığı için birçok ülkede bu sene ciddi ekonomik büyümeler yaşandığını belirtti. Kış ayları ile birlikte vatandaşların harcanabilir gelirinde büyük gerileme olacağına dikkat çeken Karatepe, Türkiye’deki büyümenin vatandaşların hayatında bir karşılığı olmadığını ve vatandaşların borçlanarak yaşamaya çalıştığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.