Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (90) – “Siz enflasyonu göreceksiniz ama Merkez Bankası görmeyecek”

ParaPolitik programının 90. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu‘nun çarşamba (8 Eylül) günü yaptığı açıklamalarını değerlendirdi. Kavcıoğlu’nun açıklamalarının ardından Türk Lirası’nın değer kaybettiğine dikkat çeken Yalçın Karatepe, Merkez Bankası’nın mevcut politika faiz oranının, kendi baz aldığı çekirdek enflasyonun üzerinde olduğunu söyledi. Enflasyon oranının yüksek seyretmesinin nedenlerinden birinin TCMB kararlarının ekonomik dinamiklerden ziyade siyasi baskılar nedeniyle alınması olduğunu belirten Karatepe, “Sonbahar ve kış döneminde yüksek faturalara maruz kalacağız, her zaman olduğu gibi bedel ödeyen ortalama vatandaş olacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.