Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu: “Süslüyüz, özgürüz, bisikletliyiz”

Dokuzuncu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Otomobilsiz Kentler Günü’ne dikkat çekmek için, bugün (19 Eylül) Türkiye’de 80, yurtdışında da 70 şehirde eşzamanlı olarak düzenlendi. 2013 yılında tarih öğretmeni Sema Gür’ün girişimiyle başlayan tur, tamamen gönüllü kadınların katılımıyla, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında her yıl düzenleniyor. Ankara Anıt Park’taki tura görme engelli kadınlar da katıldı, birçok kadın çocuklarıyla birlikte geldi. “Kadınlar aktif ve istedikleri kıyafetleriyle sokakta olmalı” diyen kadınlar, herkesi tura davet etti.

“Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir” 

Medyascope’a konuşan Pedallayan Kadınlar Grubu kurucusu ve Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizatörü Burçin Tarhan, “Ankara’da yedinci kez bu turu gerçekleştiriyoruz. Şu an dünyanın birçok yerinde bu tur düzenleniyor. Biz de kadın olmanın, sokakta olmanın ve bisikletli olmanın vurgusuyla bir tur gerçekleştireceğiz. Biz kadın sokağa çıkarsa dünyanın değişeceğine inanıyoruz dolayısıyla herkesi bu tura davet ediyoruz. Her haliyle, her kıyafetiyle kadının sokakta olmasını istiyoruz” dedi.  

Medyascope’a konuşan bir bisiklet sürücüsü de, kadınların belirli kalıplara girmeden istedikleri kıyafetleriyle her yerde olabilmesi gerektiğini vurguladı: “Belli bir kalıba girmeden istediğiniz gibi süsümüzle istediğimiz her yerde olabilmek çok güzel. Umarım toplumda kadınlar kendi istedikleri gibi özgürce hareket edebilirler.” 

“Her kadının korkmadan dışarı çıkabileceğini göstermek için buradayız”

Kadınların korkmadan ve özgürce dışarı çıkabileceğini göstermek için tura katıldığını söyleyen bir başka kadın da, “Her kadının korkmadan, istediği gibi dışarı çıkabileceğini göstermek için buradayız. Kadınlar aktif ve dışarıda olmalı” dedi.  

“Bisiklet bir ulaşım aracı ve Ankara’da daha fazla bisiklet yolu istiyoruz”

Ankara’ya daha fazla bisiklet yolunun yapılması ve kadınların sokakta bisikletle dolaşması gerektiğini söyleyen bisiklet sürücüsü, “Bisiklete binmek sadece spor için yapılmıyor, bisiklet bir ulaşım aracı. Ankara’da bisiklet yollarının artması ve sokakta daha fazla bisikletli kadın görmek istiyoruz. Süslenip püslenip istedikleri gibi giyinerek bisikletleriyle çıksınlar” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.