Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İşten çıkarılan CarrefourSA işçisi Murat Polat eylemine devam ediyor: “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum”

CarrefourSA’nın İstanbul-Esenyurt’ta bulunan deposunda çalışan Murat Polat, 18 Ağustos günü “küçülmeye gidiyoruz” denilerek işten atıldı. Üyesi olduğu Tez-Koop-İş Sendikası’nın da olaya sessiz kalması üzerine Polat, CarrefourSA Esenyurt Deposu önünde eyleme başladı.

Yaklaşık üç yıl Tez-Koop-İş Sendikası işyeri baştemsilciliğini yapan Polat, her gün saat 09:00-16:30 saatleri arasında depo önünde eylemde. Polat’ın eylemine 68 yaşındaki annesi Esme Polat da katılıyor ve oğluna destek veriyor. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) Genel Başkanı Neslihan Acar da eyleme başladığı ilk günden bu yana Polat’ın yanında.

Deponun tel örgüleri arkasında bekleyişini sürdüren Polat, vardiya çıkış saatlerinde servislerin çıkış yaptığı ana kapıya giderek, taleplerini megafon aracılığıyla işçilere ve patronlara duyurmaya çalışıyor.

Murat Polat

Ara ara polisler Polat’ın yanına gelse de yasal olarak bir engel olmadığı için Polat eylemine devam ediyor.

Cuma günü (17 Eylül) günü CarrefourSA İnsan Kaynakları’nda da görevli bir kadın, aile mahkemesine giderek “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kapsamında Polat için uzaklaştırma kararı aldırdı.

Karar üzerine konuştuğumuz Polat, “Ben burada annemle, eşimle ve çocuğumla direniyorum. Şikâyet eden yöneticiyi sadece iki defa gördüm. Kendisi gelip kararı bana söylüyor. Daha sonra polis gelip söyledi. Kararın bu şeklide tebliğ edilemeyeceğini söyledim. Bu yasa kadınların kazanımlarıyla olan bir yasa. Ama bu şekilde kullanılamaz. Kadınlar için çok anlamlı olan bir yasayı işçi direnişini bitirmek için kullanmak çok ayıp bir şey” dedi.

Eyleme devam edeceğini söyleyen Polat, “İşimi geri istiyorum, ekmeğimi geri istiyorum” diye konuştu.

“Benim çocuğum onlara kötü bir şey yapmadı”

Oğlunun eylemine destek veren Esme Polat ise “Oğlum ne başkasının hakkını yer ne de hakkını yedirtir. Murat, işyerinde temsilciyken diğer işçilerin de hakkını savunduğu için işten çıkarıldı” dedi.

Murat Polat ve ailesi

Oğlunun sebepsiz yere işten çıkarıldığını belirten Esme Polat, “Biz de insanız. İnsanları küçümsemesinler. Çoluk çocuk geçindiriyor Murat. Benim çocuğum onlara kötü bir şey yapmadı. Hakkını savundu” diye konuştu.

Mağaza çalışanları da işten çıkarılıyor

CarrefourSA küçülme gerekçesiyle mağazalardan da işten çıkarmalara devam ediyor. Gülbin Demirel’in de altı buçuk yıllık işine son verildi.

İşçilerin üyesi olduğu ve CarrefourSA’da yetkili Tez-Koop-İş Sendikası ise Polat ve Demirel’in işten çıkarılmasıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.