Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (80): “Barınamıyoruz” diyenler ve yatacak yeri olmayanlar

Sosyal medyada “#Barınamıyoruz” etiketiyle yüksek kiraları ve yurt sıkıntısını protesto eden üniversite öğrencileri, İstanbul Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı’nda sokakta yatma eylemi başlattı. Barınma, beslenme, eğitim hakkı gibi en temel hakları tehdit altında olan öğrenciler ve işsiz gençler ertesi gün de iktidar partisinin bu protestoları görmezden gelmesine ya da kendilerini nankörlükle suçlamasına “#YatacakYerinizYok” sözleriyle karşılık verdi. Yeri Gelmişken’de bu protestolara iktidar partisinin ürettiği yanıtlar tartışılıyor. Her şehre bir üniversite, her kampüse bir camiyle mütemadiyen övünürken, seçimlerde toplam seçmen sayısının dikkate alınması gereken bir kısmını oluşturacak olan bu gençlerin hayat koşullarının iyileştirilmesinin veya eğitimin kalitesinin yükseltilmesinin neden AKP bakımından bir itibar mevzusu olamadığı da değerlendiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.