Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye 40 adet F-16 almak için ABD’ye başvurdu – Metin Gürcan: “Talebin veto edileceği neredeyse kesin, amaç Rusya’dan Su-35 tedariki ise Türkiye yine kriz sarmalına girebilir”

Reuters haber ajansının haberine göre, TürkiyeAmerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli silah üreticisi Lockheed Martin‘den 40 adet F-16 ve 80’e yakın modernizasyon kiti almak için talepte bulundu. Milyonlarca dolarlık başvuru, Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanırsa ABD Kongresi’ne gidecek ve Kongre’nin bu satışı bloke etme gücü bulunuyor.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve güvenlik analisti Metin Gürcan, gelişmeleri Şükran Şençekiçer’e yorumladı. Talebin ABD Kongresi tarafından veto edilmesinin neredeyse kesin olduğunu belirten Gürcan, Türkiye’nin buna rağmen neden talepte bulunduğu sorusunun sorulması gerektiğini söyledi ve “Amaç Rusya’dan SU35 tedariki ise Türkiye yine bir kriz sarmalına girebilir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.