Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Gökçe Gökçen’e, “21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” kitapçığı nedeniyle dava açıldı: “Baskılara rağmen siyaseti gençlerin varlığı ile güçlendirmeye devam etmeliyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11 Şubat 2020’de partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında yaptığı konuşma, genel merkez tarafından kitapçık haline getirilerek dağıtılmıştı. “21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” isimli kitapçık, mahkeme kararıyla toplatılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kitapçıkla ilgili soruşturma başlatmış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik, sesli, yazılı ve görüntülü bir iletiyle hakaret ve iftira” suçlamasıyla altı yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Kitapçığın hazırlanması ve dağıtılmasından sorumlu tutulan milletvekilleri hakkında ise fezleke düzenlenerek TBMM’ye gönderilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile davanın ayrıntılarını konuştuk. Gökçen, “Bütün baskılara rağmen siyaseti gençlerin varlığı ile güçlendirmeye devam etmeliyiz” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.