Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu: “Büyükelçilerin ‘Kavala serbest bırakılsın’ çağrısı hukukun siyasileştirilmesidir, Türkiye bu yanlışa siyasi cevap vermek yerine AİHM kararlarına uymalı”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri, dört yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yaptı. Büyükelçiler bugün (19 Ekim) Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak uyarıldı, ardından bakanlık “Hadsiz açıklama kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu, yaşananları Şükran Şençekiçer’e yorumladı. Büyükelçilerin çağrısından rahatsızlığını dile getiren Loğoğlu, çağrıyı “hukukun siyasileştirilmesi” olarak tanımladı ve Türkiye’nin siyasi bir cevap vermesi halinde “hukukun kaybedeceğini” söyledi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının Türkiye için bağlayıcı olduğunu hatırlatan Loğoğlu, “Türkiye hukuk dilini kullanmalı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.