Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Akşener’e “Kürdistan” diyen vatandaş hakkındaki “istihbari bilgi” de neyin nesi?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımlanan yazısında, Yeni Şafak gazetesinde yer alan “Küstahlığa Cılız Cevap” başlıklı haberi ele aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt’te esnaf ziyareti sırasında bir esnafın “Bulunduğun yer Kürdistan’dır” sözlerini ve Akşener’in tepkisini ele alan habere ilişkin “Bir haberin nasıl yazılmaması gerektiği konusunda çarpıcı bir örnek” diyen Bildirici, haberde çok sayıda dil yanlışı ve etik ihlal olduğunu yazdı.

Haberdeki etik ihlalleri inceleyen Bildirici, haberde “ifade özgürlüğünün hedef alındığını” ifade etti:

“Elbette Akşener’i tepkisiz, onunla konuşan esnafı ‘suçlu’ göstermeyi hedefleyen haberden sadece altında imzası olan muhabir sorumlu tutulamaz. Asıl sorun Yeni Şafak gazetesinin izlediği iktidar yanlısı tavrın haberlere de hakim olmasında.

Yeni Şafak’ın bu çizgisinin sonucu olan ‘Küstahlığa cılız cevap’ haberi de taraflı, hedef gösteren ve gazetecilik etik ilkelerine aykırı bir haber. Somut verilere karşı bile nesnel bakılamamış, adalet duygusu yitirilmiş. En önemlisi de ifade özgürlüğü hedef alınmış bu haberle.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.