Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC’de UBP lideri Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde (KKTC), Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Dr. Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu. Sucuoğlu 30-31 Ekim günlerinde düzenlenen UBP 22. Olağan Kurultayı’nda partinin yeni genel başkanı seçilmişti. Sucuoğlu’nun kabine listesini bugün (5 Kasım) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a sunduğu ve onay aldığı belirtildi.

Faiz Sucuoğlu ve Ersin Tatar

UBP ve Demokrat Parti (DP) tarafından kurulan azınlık hükümetinde şu isimler yer aldı:

Başbakan: Faiz Sucuoğlu

Ekonomi ve Enerji Bakanı: Sunat Atun

Turizm ve Çevre Bakanı: Fikri Ataoğlu

Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğruloğlu

Maliye Bakanı: Dursun Oğuz

İçişleri Bakanı: Kutlu Evren

Tarım Bakanı: Nazım Çavuşoğlu

Milli Eğitim Bakanı: Olgun Amcaoğlu

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Resmiye Eroğlu Canaltay

Sağlık Bakanı: Ali Pilli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Koral Çağman

Kaset skandalının ardından Ersan Saner adaylıktan çekilmiş, UBP’nin yeni başkanı Faiz Sucuoğlu olmuştu

KKTC’de 30-31 Ekim günlerinde düzenlenen UBP Kurultayı’nda Dr. Sucuoğlu, oyların yüzde 60,7’sini alarak partisinin yeni genel başkanı seçilmişti. UBP’de genel başkanlık için dört aday yarışıyordu: Ersan SanerHasan TaçoyFaiz Sucuoğlu ve Zorlu Töre. Fakat Saner, hakkında çıkan kaset skandalının ardından adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

Saner, video kaset soruşturmasında süreci yakından takip ettiğini belirtmiş ve kendisine kurulan komplonun merkezinde partideki genel başkan adayı Faiz Sucuoğlu olduğunu ileri sürmüştü. 

Hükümet istifa etmişti

Başbakan Saner, 13 Ekim’de UBP, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyonunun istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.