Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jonathan Wilson, Sports Illustrated’a yazdı: “Steven Gerrard ile Aston Villa’nın birlikte ispatlayacakları var”

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool’un efsanevi eski kaptanı Steven Gerrard, Glasgow Rangers’taki başarılarının ardından Aston Villa’nın yeni teknik direktörü oldu. Jonathan Wilson’ın, Sports Illustrated’ için kaleme aldığı “Steven Gerrard, Aston Villa Need Each Other to Prove a Point/Steven Gerrard ile Aston Villa’nın birlikte ispatlayacakları var” başlıklı yazısını Medyascope Spor Servisi’nden Kubilayhan Kavrazlı çevirdi.

Steven Gerrard ile Aston Villa’nın birlikte ispatlayacakları var

Liverpool, 2009 yılının Eylül ayında Fiorentina’ya Şampiyonlar Ligi’nde 2-0 yenildi. Aylesbury yakınlarında büyüyen, Cambridge ve Harvard’da eğitim gören kulübün CEO’su Christian Purslow, kaptan Steven Gerrard’ın yanına gitti, ona dostça bir tokat attı ve sahte bir İskoç aksanıyla onu şu sözlerle cesaretlendirdi: ”Devam et Steve, devam et!”

Buna tanık olan çoğu kişinin yüzünde utanç ve neşe karışımı bir hal aldığı görülüyordu. Ama aynı zamanda çocukluktan beri Liverpool hayranı olan Purslow ile idol bellediği Gerrard arasındaki ilişkiyi de anlatmaktaydı. Ve şimdi Purslow, Aston Villa menajerliğine Gerard’ı getirdi. Perşembe günü ise resmi duyuru yapıldı. 

Steven Gerrard – Christian Purslow

Bir CEO ile bir menajer arasındaki ilişki için kahramanını çok sevme durumunun sağlıklı bir temel olup olmadığı tartışmalıdır. Ancak Purslow, Liverpool’daki görevi sırasında Rafa Benitez’i acımasız bir şekilde görevden alarak galibiyet serisi yakalamayı başarmıştı.

Gerrard’dan ne zaman söz edilse Liverpool kaçınılmaz olarak ortaya çıkıyor. Özellikle de Villa’nın, 11 Aralık’ta Liverpool ile karşı karşıya geleceği düşünülürse bu durum çok normal. Hayalinin bir gün Anfield’a dönmek olduğu gerçeğini gizlemedi ki bu yeterince makul ancak Villa taraftarlarının kulüplerinin Gerrard tarafından bir basamaktan daha fazlası olarak görüldüğünü ummaya hakkı var. Öyle ki Villa, Jack Grealish’in Manchester City’ye 139 milyon dolara satılmasına rağmen dört sezondur transferlere 325 milyon dolar harcadı. Villa’nın bu sezon için hedefi Avrupa liglerine katılabilmekti. Aston Villa’nın Premier Lig tablosunun en altından beşinci ve düşme bölgesinin yalnızca iki puan üzerinde yer alması ise Dean Smith’in görevden alınmasına yol açtı. Geçen sezonun da 11. sırada tamamlanması bu durumun oluşmasındaki faktörlerden bir tanesi. 

Gerrard’ın Rangers ile Celtic’in arka arkaya 10. şampiyonluğu kazanarak rekoru kırma umutlarını sona erdirip geçen sezon mutlu sona ulaşması birçok kişiyi şaşırttı. Rangers, geçen sezonki yenilmezlik serisinin bozulmasına rağmen dört puan önündeki ve geçiş sezonunda olan Celtic’i bir kez daha geçerek üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanması güçlü bir olasılıktı. Avrupa’da ise formu bu sezon daha kötüydü. Ancak önümüzdeki hafta içinde Sparta Prag’ı konuk edecek olan Rangers, her şeye rağmen rakibini yenmesi durumunda adını son 32 turuna yazdırabilir.

Ancak gerçek şu ki, bir menajer Rangers veya Celtic ile ne başarırsa başarsın, her zaman bir soru işaretiyle karşılanacaktır. İskoç ligindeki diğer kulüplerden çok daha güçlüler ve bir menajerden talep ettikleri de buna paralel olarak farklı. Brendan Rodgers’ın Leicester’daki göreve gelmek için sezon ortasında Celtic’i terk etmesi gibi, Gerrard da Premier Lig futboluna dönmeye oldukça hevesli görünüyor.

Bir tanesini farklı skor ile olmak üzere arka arkaya beş maç kaybetmiş berbat durumda olan Villa tarafına katılıyor. Grealish’in ayrılması kötü gidişatın yalnızca bir kısmı.

Tottenham’ın Harry Kane’i bırakmamasının aksine Villa, Grealish’in ayrıldığını kabul etti ve Grealish satışından gelen parayı Leon Bailey, Danny Ings ve Emi Buendia transferlerinde kullanarak hızlı davrandı. Bu kararlılık ve Purslow’un beraberindeki durumu açıkladığı video, o zamanlar olumlu karşılandı. Ancak sakatlıkların etkisiyle üç yeni transferden de şu ana kadar pek fayda alınamadı. Öte yandan Buendia ve Bailey, sağ kanatta oynamayı tercih ederken; Ings ise Ollie Watkins ile santrfor bölgesi için rekabet ediyor.

Smith, işe yarayacak bir yöntem bulamadı. Villa, iki orta saha oyuncusu kullandığı dört maçın hepsini kaybederken; Ings ve Watkins’ten ikili bir forvet hattı kurma girişimleri de pek işe yaramadı. Gerrard, İskoçya’da kullandığına benzer dar bir 4-3-3 kullanabilir ve genişliği beklerden sağlayabilir. Gerrard’ın iç sahada yaptığı gibi ortalama yüzde 68 topa sahipseniz, bunu başarmak çok daha kolay. Gerrard ayrıca, Avrupa futboluna da uyum sağladı. Rangers, geçen sezon son 16 turuna yükseldiği UEFA Avrupa Ligi’nde bu başarıyı elde ederken yalnızca yüzde 50 topa sahip oldu. Ancak Premier Lig farklı bir sınav olacak.

Gerard’ın menajerliğe başlangıcı umut verici. Rangers, onun ayrılığında hayal kırıklığına uğramış olsa da Villa bir adım yukarıyı temsil ediyor. Ama onu bekleyen görev zor. Premier Lig’in orta sıraları bir süredir olduğundan daha güçlü ve küme hattındaki takımlardan en az biri de yeniden canlanacak. Kısacası alt taraflar ortaya inanılmaz derecede kanlı sonuçlar çıkmasına gebe olabilir. Bu arada Aston Villa, hayatta kalmaktan çok daha fazlasını talep ediyor.

Steven Gerrard’ın Aston Villa’nın yeni teknik direktörü olmasıyla ilgili haberimiz:

Ed Aarons’ın The Guardian’a yazdığı İngiltere Premier Lig’deki teknik direktör değişimleri yazısı:

Yazan: Jonathan Wilson

Çeviren: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Kaynak: https://www.si.com/soccer/2021/11/11/steven-gerrard-aston-villa-manager-premier-league

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.