Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Işın Eliçin ile Dünyanın Gidişi (98): AB’nin suya gömülen vicdanı – Sarah Mardini & Sean Binder’ın hikayesi

Yunanistan’ın Midilli adasında mültecilere yardım eden, hayat kurtaran 24 sivil toplum çalışanı ve gönüllüsü aleyhine açılan dava görülmeye başlandı. Bu yayında, haklarında dava açılmış bu kişilerden ikisinin, altı yıl önce Suriye’den Avrupa’ya mülteci göçünün en sıcak günlerinde İzmir Dikili’den bindiği plastik botla Midilli’ye geçen, yani kendisi de mülteci olan 26 yaşındaki Sarah Mardini ile lisanslı bir kurtarma dalgıcı ve sivil toplum gönüllüsü olan Alman vatandaşı Sean Binder‘in hikayesini anlatıyorum. Mültecilerle dayanışmayı, hayat kurtarmayı kriminalize etmeye doğru atılmış tehlikeli bir adım olarak nitelenen Yunanistan’daki bu dava ve başka Avrupa ülkelerinde de açılmış benzer davalar, Avrupa Birliği’nin yasadışı göçle mücadele adına hak temelli yaklaşımdan uzaklaşmaya başladığı eleştirilerini haklı çıkarır nitelikte ve göç politikalarını bir kez daha tartışmaya açması bakımından önemli.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.