Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Sen Ben Lenin” filminin basın gösterimi yapıldı

Yönetmen Tufan Taştan’ın, senaryosunu yazar Barış Bıçakçı ile birlikte yazdığı “Sen Ben Lenin” filmi, 26 Kasım’da vizyona girecek. Başrollerini Barış Falay ile Saygın Soysal’ın paylaştığı filmin basın gösterimi bugün (22 Kasım) Soho House’da yapıldı.

32. Ankara Film Festivali’nde Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü’ne layık görülen “Sen Ben Lenin” filminin basın gösterimi yapıldı.

26 Kasım’da vizyona girecek olan filmin başrollerini Barış Falay ve Saygın Soysal paylaşıyor. Filmde Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Şerif Erol, Binnur Kaya, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Nazlı Bulum, Murat Kılıç, Sarp Aydınoğlu, Barış Yıldız, Sarp Akkaya, Necip Memili, Bige Önal ve Utku Çakar rol alıyor.

Polisiye ve kara mizah türündeki filmde, Karadeniz’de bir kasabada kıyıya vuran Lenin heykelinin, başbakanın katılımıyla gerçekleşecek açılış töreninden önce çalınması ve Ankara’dan görevlendirilen iki polisin kayıp Lenin heykelinin peşine düşmesiyle gelişen olaylar anlatılıyor.

Yapımcılığını İstanbul Digital (ID) Film ve Yapım-eki’nin üstlendiği “Sen Ben Lenin”in film müzikleri, Edip Cansever’in “Mendilimde Kan Sesleri” adlı şiirinden Barış Diri tarafından bestelendi ve Seyyal Taner tarafından seslendirildi.

Filmin dünya prömiyeri 43. Moskova Film Festivali’nde, Türkiye prömiyeri ise 40. İstanbul Film Festivali’nde yapılmıştı.

40. İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen film 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde ise “Adana İzleyici Ödülü”nü kazanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.