Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: İktidar medyasında ekonomik sorunları örtme yarışı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogundaki yazısında iktidar medyasının, Merkez Bankası’nın faizleri 100 baz puan düşürmesinin ardından döviz kurlarının yükselişi ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesini ele alış biçimini değerlendirdi.

İktidar medyasının, Merkez Bankası’nın faiz kararının olumsuz sonuçlarını, Türk Lirası’nın hızlı değer kaybetmesini ve buna bağlı olarak ortaya çıkan fiyat artışlarını da görmezden gelmeyi yeğlediğini belirten Bildirici, yazısında şunlara dikkat çekti:   

“Akşam, Hürriyet ve Milliyet gazeteleri de ekonomik gelişmeleri ilk sayfada büyütmemeyi benimserken Yeni Şafak ve Türkiye gazeteleri iktidarın ekonomi politikalarını cansiperane biçimde savunuyorlar; bunun için de hazırladıkları özel haberleri sürekli manşete çıkarıyorlar.

Bu ay içerisinde Türkiye gazetesinin en çok dikkat çeken haberi 21 Kasım’daki “8 bin liraya maaşla çalışacak işçi yok” manşetiydi. Yeni Şafak, bir gün sonra ‘Erdoğan döneminde dolar 19 yılda 6,5 kat, önceki 20 yılda 11.882 kat artı’ manşetiyle ekonomi politikalarını savunma yarışında Türkiye gazetesinden geri kalmayacağını kanıtladı.

Türkiye gazetesi yazarı bu dönemde borsaya hücumdan söz edip, küçük yatırımcıya adres gösterirken 3 Kasım’da da gazetenin tepesinde bir haber yer alıyordu:

‘Haberin markası artık borsada: İhlas Haber Ajansı halk arz gong töreni

İhlas Haber Ajansı AŞ, İhlas grubunun borsaya giren beşinci şirketi. Anlaşılan küçük yatırımcının borsaya yönelmesini fırsat olarak görüyor, değerlendirmeyi hedefliyorlar. İktidarın ekonomi politikalarını bu kadar hırsla savunmaları da boşuna değil.

Bereket ki, İhlas şirketlerinin borsadaki şöhreti çok parlak değil ve küçük yatırımcılar da bunu biliyor olsalar gerek. Aradan 15 yılı aşkın bir süre geçti, İhlaszedeler hâlâ haklarını alamadılar.”

Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.