Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Silahsız bir sivilin polis kurşunuyla öldürülmesinin haber değeri

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı yazısında, 29 Kasım akşamı İstanbul-Kadıköy’de polis tarafından başından vurularak yaşamını yitiren Çetin Kaya ile ilgili haberlerin medyada yer alış biçimini eleştirdi.

“Polis kurşunuyla ölümlerin büyük bölümünde ‘Dur ihtarına uymadı’ gerekçesi öne sürülüyor. Elbette bu ölümlerin tamamı ‘yargısız infaz’ kategorisinde değildir. Ama bu tür olaylar meydana geldiğinde yetkililer, failleri koruduğu, olayın üzerini örtmeye çalıştığı için adalet mekanizması işlemiyor ve öyle olunca da fail polisler çoğunlukla cezalandırılmıyor. Bu cinayetlerin cezasız kalmaması ve üzerinin örtülmemesi için medyaya büyük görev düşüyor. Yaygın medya, bu ölümlerle ilgili valilik ya da emniyetin açıklamalarıyla yetinmek yerine üzerine gidip araştırsa, bulgularını yayımlasa, yargı sürecinde de peşini bırakmasa adalet sağlanır, suçlular cezalandırılır. Ama medyanın büyük bölümü maalesef polis asker gibi devlet görevlileri tarafından işlenen bu tür cinayetlere karşı duyarsız. Yaygın medya peşine düşmediği için de üniformalı failler korunabiliyor, sürekli yeni cinayetler işlenip duruyor. İnsan yaşamına duyarsız davranarak bu türden cinayetlerin cezasız kalmasını sağlayan, adaletin işlemesini engelleyen yetkililer kadar medya da suç ortağı olmaya devam ediyor” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.