Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Cumhuriyet’in özensizliği, ajansların bilgi gizlemesi ve vicdansızlık

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, seçim kampanyası kapsamında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de esnaf ziyaretinde bulunan AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının silahlı saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde tuttuğu adalet nöbetini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün (9 Aralık) ziyaret etmesini haberleştiren bazı basın organlarını, haberin veriliş tarzından dolayı eleştirdi.

Cumhuriyet gazetesi internette Anadolu Ajansı’nın haberini kullanmıştı. Bugünkü basılı Cumhuriyet’te ise haber beşinci sayfaya gizlenmişti. Üstelik ‘Şenyaşar ailesini ziyaret etti’ başlıklı ve kibrit kutusu büyüklüğündeki haber, son derece dikkatsizce hazırlanmıştı. Ne eylemin nedeni net biçimde aktarılabilmişti, ne de AKP milletvekilinin yakınlarının cinayetlerdeki sorumluluğu.

Haberde Emine Şenyaşar’ın oğlu Ferit Şenyaşar, ‘baba’ diye yazılmıştı! Halbuki zaten öldürülenlerden biri babaydı. Bu hatanın yanı sıra bir de haberde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın adının yazılması unutulmuştu. Sadece “AKP milletvekili Yıldız” denilmişti.

Onlarca insanın gözü önünde işlenen ve siyasi iktidarın katillerini koruduğu cinayetlerle ilgili bir gelişmeyi Cumhuriyet’in bu kadar özensiz biçimde değerlendirmesi üzücü. Zira kampanyaya dönüştürülmesi gereken, günlerce sürecek dizilere konu olacak ve yaşlı bir kadının eylemine bırakılamayacak kadar büyük bir olay ile karşı karşıyayız.

Vicdanları kanatan bir adaletsizlik yaşanıyor Şanlıurfa’da… Hem de gazetecilerin gözleri önünde…” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.