Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Karalama korosundan Barolar Birliği’ne damgalama atışları

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımlanan yazısında, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) yeni başkanı seçilen Erinç Sağkan’ı karalamaya yönelik haberleri ele aldı.

Bildirici, Metin Feyzioğlu döneminin ardından TBB’nin başına Sağkan’ın getirildiği seçimin ertesi günü Yeni Akit’te “TBB’ye eşcinsel hayranı başkan”, Yeni Şafak’ta “İslam’ı hedef almıştı” başlıklı yazıların çıktığı, Aydınlık’ta ise “Sağkan’ın sicili: Terörist için taziye mesajı” başlığının yer aldığını yazdı.

“Siyasi iktidar muhalifleri bir sivil toplum kuruluşunun yönetimine seçildiğinde ya da birileri iktidarın hoşuna gitmeyen konuşmalar yaptığında medyada hemen bir karalama korosu devreye giriyor; FETÖ şüphelisi, PKK’lı, DHKP-C yandaşı, sabıkalı, suç kayıtlı, terör destekçisi gibi damgalar yapıştırılıyor” diyen Bildirici, karalamanın gazetecilik kılıfı altında yapılıyor olmasının üzücü olduğunu vurguladı:

Gazeteci hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmayan kişileri örgüt üyesi, terör destekçisi vs. diye damgalamaz, dayanaksız yere suçlamaz. Gazeteci, kendisini polisin, savcının, hakimin yerine koyup hüküm vermez. Hele de sırf yeni bir göreve seçildikleri ya da muhalefet partisinin mitinginde konuştukları için yıpratmak amacıyla yayın yapmaz.

İnsanları ve söylediklerini değersizleştirmek için peşin hükümlü, kasıtlı, dayanaksız ve hukuksuz haberler yazılarak gazetecilik ilkeleri ayaklar altına alınmış oluyor. Gazetecilik, iktidara yaranma ve iktidar çıkarlarını koruma çabasına gazetecilik buna feda ediliyor…”

Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.