Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (26): Ders kitaplarında iklim krizi nasıl yer alıyor?

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°’ın bu bölümünde Burcu Meltem Arık, konukları Doğa Koruma Merkezi’nden Dr. Özge Balkız ve Ekosfer Derneği’nden Hazal Acar ile birlikte iklim ve biyolojik çeşitlilik krizlerini, bu krizlerin eğitime etkilerini ve iklim krizinin ders kitaplarında nasıl yer aldığını konuştu.

Dr. Özge Balkız, biyolojik çeşitlilik ve iklim krizinin artık bir arada ele alındığını, bu konuların eğitim alanında da birlikte irdelenmesinin öneminin altını çizdi. Ayrıca krizlere karşı savunuculuk için önce kendi bölgemiz sonra ulusal ölçekte türleri ve doğal ekosistemleri tanımak gerektiğini belirtti. Hazal Acar programda, öğretim programına eklenecek iklim değişikliği eğitiminin bağımsız uzmanlarla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışılarak hazırlanması gerektiğini paylaştı. Bununla birlikte asıl yapılması gerekenin öğretim programlarının tamamının ekolojik bir yaklaşımla yeniden ele alınması olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.