Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HAKİM Koordinatörü Fatma Biltekin: “Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı bir şekilde belediyeler hayvanları toplamaya başladı”


Sokak hayvanları, barınaklar ve Hayvanları Koruma Kanunu, Gaziantep’te dört yaşındaki Asiye Ateş‘in geçen hafta iki köpeğin saldırısı sonrası ağır yaralanmasıyla gündeme geldi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın olaya ilişkin “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil barınaklardır” demesi de hayvan hakları aktivistlerinin tepkisini topladı. Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) Koordinatörü Fatma Biltekin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 81 il valiliğine sokak hayvanları ile ilgili gönderdiği genelgenin pek çok hak ihlaline yol açacağını söylüyor. Biltekin, “Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı bir şekilde bakımevi bile olmayan belediyeler hayvanları toplamaya başladılar. Ordu’nun Aybastı Belediyesi’nde, Afyon’un Sandıklı Belediyesi’nde, Kütahya’da, Şanlıurfa’da, Bursa’dan toplama haberleri geldi. Bu durumda aslında suç duyurusunda bulunmak gerekiyor. Bu sorunu derinleştiren belediyelerdir” diyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.