Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Medya rüzgâr gülü gibi, “Terörist Hafter” gitti, “Lider Hafter” geldi

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, Libya iç savaşında devletin izlediği resmi politikada gittiği değişiklik sonrasında medyanın haber dilinde yaşanan dil değişikliğini ele aldı. Libya’nın doğusundaki güçlerin başında olan Hafter’in bir dönem “darbeci” olarak anıldığını hatırlatan Bildirici, şöyle yazdı:

Medya, daha kısa süre öncesine kadar haberlerde ‘terörist’ ve ‘darbeci’ olarak tanımlanan Hafter’in Ankara ziyaretinden söz edilmesine şaşırmamıştı bile! Böyle bir ziyaret olağan karşılanmış, Libya politikasında bir değişiklik olduğu bile vurgulanmamıştı.

‘Terörist Hafter’ ve ‘Darbeci Hafter’ denilmesinden vazgeçilmiş, Hafter için Hürriyet’te yine ‘Libya’nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri’ denilmişti. Libya’daki seçimlerle ilgili haberlerde de Anadolu Ajansı ve diğer medya kuruluşları böyle yazdı zaten. Hafter’in Ankara’ya gelmesi bile görüşüldüğüne göre yakında ‘gayrimeşru güçler’ de kalkar, ‘Lider Hafter’ ya da ‘General Hafter’ diye anılmaya başlar.

Çünkü medyanın dili rüzgâr gülü gibi, siyasi iktidarın politikası ne yöne üflerse o yöne dönüyor; hızla değişiyor. Haberlerde nesnel ve bağımsız bir yaklaşım yok.  

Çavuşoğlu, 2022’yi ‘normalleşme yılı’ olarak ilan ettiğine göre, medyada ‘Esad’ın ‘Esed’ diye yazılıp çizilmesi gibi çok değişiklik göreceğiz demektir. Ne de olsa pusula iktidarı gösteriyor.”

Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.