Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alper Kaliber ile Avrupa Günlüğü (55): 2021’de Avrupa’da ne oldu, neler tartışıldı?-2

Uluslararası ilişkiler uzmanı Alper Kaliber, “Avrupa Günlüğü”nün bugünkü bölümünde, 2021 yılının ikinci yarısında dünyada yaşanan önemli gelişmeleri anlattı. Kaliber bu hafta, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın aşıların fikri mülkiyet hakkının kaldırılması yönündeki açıklaması ve buna Avrupa’nın tepkisini, Belarus’un muhalif gazeteci Roman Protaseviç’i tutuklamak için bir yolcu uçağını inişe zorlamasına gelen tepkileri, 14 Haziran’daki NATO Liderler Zirvesi’ni, Delta varyantının Avrupa ülkelerindeki yükselişini, AUKUS Paktı’nın açıklanmasını ve Fransa ile Avustralya arasında yaşanan krizi, Almanya’daki iktidar değişimini ve diğer birçok gelişmeyi ele aldı. Kaliber, geçen haftaki bölümünde ise Ocak-Nisan 2021 arasında yaşanan gelişmeleri değerlendirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.