Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (206): Habibe Özdal ve Amberin Zaman ile Ukrayna krizi, Kazakistan protestoları ve Türkiye-Ermenistan ilişkileri üzerine söyleşi

Ukrayna kriziyle ısınan Rusya-ABD ve Rusya-NATO ilişkileri, Kazakistan’daki protestolar ve 14 Ocak’ta Moskova’da yapılacak Türkiye-Ermenistan görüşmeleri üzerine, Rusya uzmanı akademisyen Dr. Habibe Özdal ve Al Monitor kıdemli Ortadoğu muhabiri Amberin Zaman‘la konuştum. Alanlarında en yetkin isimler olan Özdal ve Zaman, Rusya’nın adımlarını, Batı’nın bu adımlar karşısındaki tutumunu ve Türkiye’nin “Ermenistan açılımını” önemli detaylarla zenginleştirerek analiz etti. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin tesisini, iki ülke arasındaki sınırların açılmasını, 1915 olaylarının, her iki halkın da onurunu gözeten bir dille konuşulabilir olmasını savunan ve tam da bunları savunduğu için hedef gösterilerek, 15 yıl önce, 19 Ocak 2007’de öldürülen meslektaşımız Hrant Dink‘i de andık saygı, sevgi ve özlemle.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.