Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (132) – Selçuk Özdağ: “İttifaklar partilerin dokularını bozuyor”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ oldu. Özdağ ile “AKP’den 40 milletvekiliyle görüşüyoruz” açıklamasını, Millet İttifakı ile yaptıkları görüşmeleri ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik açıklaması nedeniyle kendisi hakkında başlatılan soruşturmayı konuştuk.

“Açılan soruşturma siyasi”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri ile ilgili sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisi hakkında başlattığı soruşturmayı değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Türkiye’de her geçen gün yargı objektifliğini, tarafsızlığını kaybediyor. Biz konuşmaya devam edeceğiz. Kafamıza vurarak düşünmemizi engelliyorlar. İstedikleri kadar vursunlar biz düşünmeye devam edeceğiz. İktidar partileri uzun zamandır muhalefete her türlü çamuru, hakareti ve iftirayı atıyor ama savcılar devreye girmiyor. Türkiye’de inanç, fikir, ifade özgürlüğünden yanayız. Bunlar olmazsa demokrasiden bahsetmek mümkün değil. Bu soruşturmalar gözdağı vermek, korkutmak, susturmak amacıyla açılıyor” dedi.

AKP’den 40 milletvekili ile görüşme

“AKP’den 40 milletvekili ile görüşüyoruz” açıklamasını sormamız üzerine Özdağ, “Görüştüğümüz kişiler, ‘Bir daha Sayın Erdoğan seçilemez, AKP çoğunluğu sağlayamaz, Cumhur İttifakı Türkiye’ye zenginlik, özgürlük, mutluluk getiremez’ diyor. Biz de ‘O zaman niye duruyorsunuz, gelin’ dediğimiz zaman bize, ‘Ya biraz daha sabır’ diyorlar. Biz bu insanlarla görüşmeye devam edeceğiz çünkü içlerinde samimi ve ahlaklı insanlar var” diye konuştu.  

“Cumhurbaşkanlığına yakın bir isimle üç defa görüştüm”

Cumhurbaşkanlığına yakın bir isimle üç defa görüştüğünü anlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha önce Atatürk Kültür Merkezi’ne DEVA ve Gelecek Partisi’ni davet etmişlerdi ve orada AKP’nin son dönemde kişilere ve Türkiye’ye yanlışları olduğunu söylediler. Bir durum değerlendirmesi yapmamızı istediler. Ben de ‘Köprünün altından çok sular geçti, bu şahıslarla tekrar bir araya gelmek, Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüktür’ dedim. Geçmişte güzel şeyler yapıldı ancak özellikle 17-25 Aralık ve cumhurbaşkanı hükümet sistemi ile birlikte bu yapı, Türkiye’de insanlara sadece yoksulluk, mutsuzluk vermiştir.”  

Millet İttifakı ile görüşmeler

Türkiye’de erken seçim olacağını ve Gelecek Partisi’nin önümüzdeki süreçlerde başat rol oynayacağını savunan Özdağ, şöyle devam etti: “İttifaklar partilerin dokularını bozuyor. Bugün ittifakları konuşma zamanı değil, problemleri konuşma ve çözüm önerileri bulma zamanı. Türkiye’de hayat yaşanmaz hale geliyor. Böyle bir ortamda biz partimizi tek başına iktidar yapmak için çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’de bir değişim olacak ve bu değişim olurken de Gelecek Partisi başat rol oynayacak.”  

Hesap verme” polemiği

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” açıklamasını ise “tarihi bir hata” olarak nitelendiren Özdağ, şunları söyledi:

“Bu ayıplı ve kendisini ileride hukuki olarak zora sokacak bir ifade. Türkiye bir hukuk devleti ise insanlar hesabı hukuka ve seçmene verirler. Burada Sayın Erdoğan nedense hukuku askıya almış. Yani siz Öcalan’ı serbest mi bırakacaksınız? Öcalan’a, Selahattin Demirtaş’ı şikayet ederek başına bir şeyler gelmesini mi sağlayacaksınız? Bunlar doğru ifadeler değil, bir çaresizliğin eseri bunlar. Eğer Demirtaş ve arkadaşları, Abdullah Öcalan’ın son seçimde gönderdiği mektubuna olumlu şeyler söylemiş ve Cumhur İttifakı’nı desteklemiş olsalardı makbul adam olurlardı. Onlar da aynı Öcalan gibi kıymete binerlerdi. Ama onlar, ‘Biz bu mektuba tabi değiliz’ dedikleri için hesapları görüldü ve bir noktada cezalandırıldılar. HDP’li iseniz ve eğer belediye başkanı iseniz sizin olduğunuz bölgeye kayyum atarlar, sizi şeytanlaştırırlar ve ‘terörle de iltisaklı’ hale getirirler. Ama eğer HDP’den istifa edip AKP’ye katılıyoruz derseniz, sütten çıkmış ak kaşık olursunuz ve itibarlı bir vatandaş olarak görevinize devam edebilirsiniz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.