Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (101): TBMM’de LGBTİ+’ların varlığı

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini her cumartesi 19:00’da ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) LGBTİ+’ların varlığını, Taha Gökçe ile Aydın LGBTİ+ Dayanışması’ndan Hikmet Hazel’in gözaltına alınmasını konuştuk. 

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Can Özgül 

Reji: Meryem Melek Köse, Özge Elvan

Türkiye İşçi Partisi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazeteciler ile bir araya geldi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, işçiler, kadınlar, gençler ve LGBTİ+lar gibi parlamentoda yer almayan kesimlerin parlamentoda yer almasını sağlamak istediklerini söyledi.

Regl olan kişilerin hijyenik pede ve diğer menstrüel ürünlere erişim sorunu günden güne büyüyor. Derin Yoksulluk Ağı’ndan Şevval Şener ve Konuşmamız Gerek Derneği’nden İlayda Eskitaşçıoğlu, Türkiye’deki regl yoksulluğunu Medyascope muhabiri Dilek Şen’e anlattı.

“Bize Medyascope’u Sorun” programının yedinci bölümünde Gökkuşağı Bülteni’nin editörü Gamze Elvan ve Sahra Atila ile bültenimizi, kadın ve LGBTİ+ haberlerini nasıl işlediğimizi anlattık.

“Hadi Bana Geçelim” sergisi 8 Ocak’ta Koli Art Space’te ziyaretçilerle buluştu. Sergide Ahmet Rüstem Ekici, Ateş Alpar, Hakan Sorar ve Mert Çağıl Türkay’ın farklı disiplinler kullandıkları kuir işleri yer alıyor. Beden, cinsiyet ve toplumsal normları sorgulamayı hedefleyen sergi, 29 Ocak’a kadar ziyarete açık olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.