Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koli Art Space’te yılın ilk sergisi: “Hadi Bana Geçelim”

Koli Art Space’in yeni sergisi “Hadi Bana Geçelim” ziyarete açıldı. Sergide Ahmet Rüstem Ekici, Ateş Alpar, Hakan Sorar ve Mert Çağıl Türkay’ın farklı disiplinler kullandıkları eserleri yer alıyor. Beden, cinsiyet ve toplumsal normları sorgulamayı hedefleyen sergi, 29 Ocak’a kadar ziyarete açık olacak.

Kamera: Cenk Narin
Kurgu: Cenk Narin &
Özgün Özgül

Koli Art Space, 2022’yi “Hadi Bana Geçelim” sergisi ile başlattı. Sergide, toplumsal normlar ve bu normlar karşısındaki meseleler üzerine düşünen kuir (queer) sanatçıların çalışmaları yer alıyor. Ahmet Rüstem Ekici, Ateş Alpar, Hakan Sorar ve Mert Çağıl Türkay’ın eserlerinden oluşan “Hadi Bana Geçelim”, ziyaretçilerini sanatçıların kişisel deneyimlerinden oluşan bir hikâyeye davet ediyor. Farklı disiplinler kullanılarak üretilen eserler, temayı iz, temas ve bellek kavramları üzerine kuruyor.

Kurucuları Elçin Acun ve Yasemin Kalaycı’ya Koli Art Space’i ve sergiyi sorduk.

“Burası feminist ve kuir sanata odaklanan bir sanat alanı” diyen Acun ve Kalaycı, sergi hakkında ‘Hadi Bana Geçelim’ sergisinin teması aslında sanatçıların toplumsal normları kendi belleklerinden yola çıkarak sorgulaması üzerine şekilleniyor” diye konuştu.

Sergideki sanatçılardan Mert Çağıl Türkay, genellikle beden yoluyla nasıl iletişim kurulabileceğini göstermek istediklerini söyledi. Türkay, “Çünkü iktidarın birey üzerinde kendini somutlaştırdığı ilk alan ya da en önemli alan beden” dedi ve ekledi: 

“Benim ürettiğim işler genelde bu iktidarın beden üzerinde oluşturmaya çalıştığı mekanizmalara karşı olan sorgulama biçimlerini daha çok ortaya koymak.”

Sergide Ahmet Rüstem Ekici’nin Hamam serisinden işleri de yer alıyor. Ekici bu serisi için şunları söyledi: “Hamam serisi aslında Türkiye’nin ilk artırılmış gerçeklik sergilerinden biri. Görünenin ardındakini göstermek için bir anahtar deliğine ihtiyacım vardı. Hepimizin kendi hikâyemizi anlatmak için farklı aktarım dilleri ve farklı araçları var. Artırılmış gerçeklik de fiziksel dünyada sanal objeleri deneyimleme aracımız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.