Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (106): “Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin indirilmemesi konusunda nasıl ikna edildi?”

ParaPolitik programının bu haftaki bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Merkez Bankası’nın dünkü (20 Ocak) faiz kararını değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) politika faizini sabit tutmasının beklenen bir karar olduğunu belirten Karatepe, “Olağandışı bir şey olmazsa şubat ve mart aylarında faizlerde bir değişikliğe gidilmesi söz konusu olmayacak” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin indirilmemesi konusunda nasıl ikna edildi” sorusuna cevap arayan Karatepe, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Eğer enflasyonu indirmek istiyorsanız önce faizleri indirmeniz gerekir’ demişti. Çünkü ‘Faiz sebep, enflasyon sonuçtur’ diyor. MB’nin bu beklentiye uygun davrandığını eylül ayından beri görüyoruz. Peki MB’nin faizde bir değişikliğe gitmiyor olması ciddi bir politika değişikliğinin işareti mi? Hayır, MB eğer politika değişikliğine gidiyor olsaydı, MB’nin dün faizleri sabit bırakmak yerine faizlerde birkaç yüz puanlık indirime giderek piyasaları şoklaması lazımdı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.