Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Ülkenizdeki sorunları burada konuşmayın” diyerek çıkıştığı TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten Medyascope’a konuştu

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Lefkoşa’da düzenlediği törene konuşmacı olarak katılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, AKP iktidarında sağlık alanında yaşanan sorunları anlattığı sırada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın müdahalesiyle karşılaştı. Tatar, “Türkiye’nin bu konularını burada konuşamazsınız” diyerek Ökten’i engellemeye çalıştı. Medyascope‘a konuşan Ökten, “Hem muhalefet partileri hem de diğer tabip odaları konuşmama devam etmem için beni destekledi” dedi. 

TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde Türkiye’deki sağlık çalışanlarını yaşadığı sorunları ve sağlık politikalarını eleştirdiği sırada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kendisine müdahale ettiğini söyledi. Kendisinden önce konuşan meslektaşlarının da Kıbrıs’ta yaşadıkları sorunları anlattığını dile getiren Ökten, şöyle konuştu:

“Ben de bizim ülkemizde yaşadıklarımızı anlattım. Özellikle Erdoğan’ın ‘Giderlerse gitsinler’ açıklamasının bizi incittiğini söyledim. Kıbrıs Cumhurbaşkanı o anda müdahale etti. ‘Burada ülkenizdeki sorunları anlatmayın’ dedi. Halbuki benden önce de anlatılıyordu. Meslektaşlarım ve muhalefet partililer alkışlarla bana destek çıktı. Ben de konuşmamı bitirdim. Sonuçta oraya misafir olarak gitmiştik. Hem tabip odaları hem de muhalefet partileri, cumhurbaşkanı adına özür dilediler.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.