Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (85) – Dünden bugüne unutulmaz beş filmiyle Bruce Willis

Konuşma ve yazma becerisini olumsuz etkileyen afazi hastalığına yakalanan Amerikalı oyuncu Bruce Willis, oyunculuğu bıraktı. Ailesi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, Willis’in rahatsızlığı nedeniyle emekli olacağı duyurularak kariyerini sonlandırdığı doğrulandı.

  • Die Hard

Beş filmden oluşan serinin ilk filmi, yönetmenliğini John McTiernan’ın yaptığı 1988 yapımı “Die Hard”. Film, Bruce Willis denilince akla gelen ilk filmler arasında. 

Filmde Bruce Willis, Noel tatilini uzun zamandır ayrı olduğu karısıyla geçirmek için Los Angeles’a giden dedektif John McClane’i oynuyor.

McClane karısının ofis partisinin başlamasını beklerken, teröristler ofisin bulunduğu binanın kontrolünü ele geçiriyor. McClane teröristlerin lideri Hans Gruber (Alan Rickman) ve onun yardımcısına (Alexander Godunov) görünmeden kaçmayı başarıyor ve eğlence başlıyor.

  • The Fifth Element 

Luc Besson’ın yönettiği “The Fifth Element”, 2200’lü yılların ortalarında geçen ve dünyayı yok olmaktan kurtarmaya odaklanan insanları konu alan bir bilim-kurgu filmi. Bruce Willis filmde eskiden özel kuvvette görev yapmış ama artık taksi şoförlü olan Korben Dallas’ı canlandırıyor.

Filmde, uzaylılar Mısır tapınağına gelir ve kötülüğü yendiği düşünülen tek silahı güvende tutmak için beraberlerinde götürür. Dünyayı yok edecek kötülük ortaya çıktığında, element taşlarıyla geri döneceklerine söz verirler. Bu silah, dört elementi temsil eden dört taş ve insan formundaki beşinci elementin bulunduğu lahitten oluşmaktadır.

Dünyayı yok edecek kötülük ortaya çıktığında ise herkes elementleri ele geçirmeye çalışır. Bilim insanlarının insansı formda yarattığı Leeloo’nun Bruce Willis’in kullandığı taksiye düşmesiyle, Willis de olaylara dahil olur.

  • Sin City

Amerikalı çizgi romancı Frank Miller’ın yazıp çizdiği aynı isimli kitaptan uyarlanan film, çizgi roman havasında bir polisiye. Robert Rodriguez’in yönettiği filmde, yardımcı yönetmenliği ise Quentin Tarantino üstleniyor. Filmde Bruce Willis, şehirdeki tek dürüst polis Hartigan’ı canlandırıyor.

Mickey Rourke’un canlandırdığı polis memuru Marv, aşık olduğu kadınla beraber bir gece geçirir. Sabah uyandıklarında, kadının yanı başında öldüğünü görür ve cinayetin esas zanlısı pozisyonuna düşer. Polis tarafından aranan kişi haline gelen Marv da esas katilin peşine düşer.

  • 12 Monkeys

Terry Gilliam’ın yönettiği “12 Monkeys”in başrollerinde Brad Pitt, Bruce Willis ve Madeleine Stowe yer alıyor.

Filmde, 1996’da ortaya çıkan ölümcül virüs nedeniyle 2035 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun yalnızca yüzde 1’i hayatta kalır. İnsanlar virüsün etkisinden korunmak için yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar.

Bruce Willis’in canlandırdığı mahkûm James Cole, virüsün üstesinden gelebilmesi için zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Fakat yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, virüs hakkında araştırma yaparken akıl hastanesine kapatılır ve akıl hastanesindeyken tanıştığı psikiyatristi Dr. Kathryn Railly’yi içinde bulundukları duruma inandırmaya çalışır.

  • Pulp Fiction

1994 yapımı “Pulp Fiction”ın yönetmeni Quentin Tarantino. Yayımlandığı dönem yedi dalda Oscar’a aday gösterilen film, “En İyi Orijinal Senaryo” Oscarı’nı ve Cannes Film Festivali’nde “En İyi Film Ödülü”nü aldı. Film ayrıca IMDB “tüm zamanların en iyi filmleri” sıralamasında 8. sırada.

Filmde, Tim Roth’un canlandırdığı Ringo ve Amanda Plummer’ın canlandırdığı Yolanda, birbirlerine aşık soyguncu bir çifttir. Çift ilişkilerine heyecan katmak için bir plan yapar. Samuel L. Jackson’ın canlandırdığı Jules ile John Travolta’nın canlandırdığı Vincent ise profesyonel tetikçilerdir ve patronları Marsellus’u dolandırmaya çalışırlar. Bruce Willis ise filmde boksör Butch karakterini canlandırır.

Patron Marsellus, Butch ile bir anlaşma yapmak ister. Anlaşmaya göre Butch’ın final maçında yenilmesi gerekmektedir. Yenilmeyi kendine yediremeyen boksör, anlaşmayı bozarak kaçar. Vincent’in ise anlaşma gereği patronları Florida’dayken, karısı Mia’yı dışarı çıkarıp eğlendirmesi gerekir. Fakat hiç kimsenin işi planlandığı gibi gitmez.

  • BONUS

İngiliz müzik grubu Gorillaz’ın klibinde oynayan Bruce Willis’in performansı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.