Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Medyascope’un duyurduğu saldırıya uğrayan Suriyeli çocuk hakkında konuştu: “Valiliklerin olayları örtbas etmesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı açıklama yapmalı”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu dün (6 Nisan), İstanbul-Küçükçekmece’de 11 yaşındaki Suriyeli M.S.’nin okul çıkışında sınıf arkadaşlarının saldırısına uğraması ile ilgili Medyascope’a konuştu. Gergerlioğlu, son zamanlarda bu tarz saldırı vakalarının arttığına dair bilgi aldıklarını söyledi. 

Medyascope’un kamuoyuna duyurduğu olayda, Munis Faik Ozansoy Ortaokulu’nda okuyan 11 yaşındaki Suriyeli M.S., okul çıkışında beş sınıf arkadaşı tarafından darp edilip burnu kırılmıştı. Medyascope‘tan Sema Kızılarslan’a konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla özel olarak ilgilendiklerini söyledi.

Olayın kamuoyunda duyulmasının ardından hem İçişleri Bakanı’na hem de Milli Eğitim Bakanı’na soru önergesi yolladıklarını belirten Gergerlioğlu, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Bu tarz saldırıların son günlerde arttığına dikkat çeken Gergerlioğlu, “Bir an önce yetkili ve sorumluların açıklama yapması gerekiyor” dedi.

Gergerlioğlu, şöyle konuştu:

“Son aylarda okullarda ırkçı saldırılarla ilgili çok başvuru alıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Kocaeli’nde Kürt bir öğrenciye karşı ırkçı saldırı, tehdit, hakaret ve küfürlerden sonra bugün de yine bir mülteci çocuğa saldırıyı gördük. Bu mültecilere yönelik saldırılar bitmiyor. Son bir-iki hafta içinde birçok mülteciye yönelik saldırı vakasını takip ettik. Maalesef ki bunlar devam ediyor, Konya’da 12 yaşındaki küçük S. komşularının saldırısına uğradı. Evine baltayla giren komşuları S.’nin kolunu kırdı. Yine geçtiğimiz gün okul önündeki vaka son derece sıkıntılı bir vaka. Daha öncesinde belli ki ırkçı, ayrımcı muameleye maruz kalıp, ötekileştirilen bir çocuk daha sonrasında daha etkili bir şekilde saldırıya uğruyor. Bütün bunları çocuklar arasında bir kavga olarak nitelendirmek mümkün değil.

Toplumda pompalanan, devletin ve iktidarın da bir şantaj, koz olarak kullandığı bir kart mülteciler. Bütün bunlardan dolayı sonuçta çocuklar, kadınlar saldırıya uğruyor. Üzerlerine benzin dökülen mültecilerin sesi duyulmuyor. Kolu kırılan çocukların, çocukların saldırısına uğrayan ufacık çocukların sesi maalesef ki duyulmuyor. Bir an evvel sorumluların, yetkililerin açıklama yapması lazım. Mültecilere yönelik genel bir ötekileştirici, ayrıştırıcı nefret duyguları olduğu için bu tür olaylar medyada çok fazla duyulmuyor. Hassas basın ve yayın organları bunları haberleştiriyor. Aslında son derece önemli olaylar. Bütün bunlardan dolayı hem İçişleri Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanı’nın açıklama yapması gerekiyor. Yani okullara kadar inen Suriyeli düşmanlığı konusunda valiliklerin olayları örtbas etmesi ile ilgili de İçişleri Bakanlığı’nın açıklama yapması gerekiyor.”

Milletvekili Gergerlioğlu’nun soru önergesi şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.