Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tutuklanan gazeteci Haskoloğlu’nun avukatı Emrah Karatay Medyascope’a konuştu: “Tutuklama gerekçesi ‘Neden verileri savcılıkla paylaşmadın?”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan soruşturma başlattı. Haskoloğlu’nun avukatı Emrah Karatay, Medyascope’a açıklamalarda bulundu. Karatay, Haskoloğlu’nun tutuklanmasına gerekçe olarak savcılığın “Neden verileri savcılıkla paylaşmadın?” dediğini aktardı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu yaptığı paylaşımda, “Yaklaşık iki ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hâlâ da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dahil” demişti.

Haskoloğlu, İçişleri Bakanlığı’nın şikayeti üzerine gözaltına alınmasının ardından önce Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne, daha sonra da ifadesinin alınması için Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilen Haskoloğlu, ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliğine çıkarıldı. Hâkimlik, Haskoloğlu’nun, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma” suçundan tutuklanmasına hükmetti.

“İfadeye çağrıldığında gelecek bir adam hakkında gözaltı kararı veriyorlar”

Medyascope’a açıklamada bulunan Haskoloğlu’nun avukatı Emrah Karatay, şöyle konuştu:

“Tutuklanma gerekçesi paylaştığı bir haber. Kişisel bilgilerin sızdırılması ile ilgili bir haber yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’ın kimliğini paylaştığı bir tweet dizisi vardı. O tweet dizisi suç unsuru kabul edildi. Hukuka aykırı bir şekilde evine geliniyor. Gece araması yapılıyor evinde. İfadeye çağrıldığında gelecek bir adam hakkında gözaltı kararı veriyorlar. Emniyete gittik. Savcının yanına gittik. Sulh ceza hâkimliğiyle ile görüştük. Tutuklama gerekçeleri şu: Bu verileri neden savcılıkla paylaşmadın?’ Tek gerekçe bu. Avukatı olarak üstümüze düşen her şeyi yapacağız. Biz siyasi figür değiliz, siyasi otorite değiliz. Fakat bu sebeplerin suç olmadığını düşünüyoruz avukat olarak.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Haskoloğlu’nun gözaltına alınması ile ilgili olarak “Gazeteci İbrahim Haskoloğlu gözaltına alındı. Bunlar özgürlüğü, insan haklarını getiremez. Bunu getirecek olan biziz, Millet İttifakı’dır. Demokrasiyi getireceğiz” dedi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.