Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan’dan Erdoğan’a: “Dönülmez akşamın ufkundayız, 84 milyon sandık gününü iple çekiyor”

İzmir’de konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Sokaklar derhal seçim diyor. Sokaklar demokrasi, atılım, derhal bugün diyor, sabır yok. Artık tünelin ucundaki ışık göründü. Tabii, Beştepe oligarkları için yolun sonu da göründü. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: Dönülmez akşamın ufkundayız. 84 milyon el ele vermiş, sandık gününü iple çekiyor” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Karabağlar 1. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongreyi küçük bir mekanda yapmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Babacan, “Karabağlar ilçe kongremizin birkaç mekan denemesinden sonra burada yapıldığını öğrendim. Daha büyük mekanlar merkezi hükümetin kontrolünde olduğu için söz vermişler ama sonra caymışlar. O nedenle bugün bu küçük salonda kongremizi yapıyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanı vatandaşlarıyla alay ediyor”

AKP’yi ekonomi politikaları üzerinden eleştiren Babacan, “Sözü uzatmadan, lafı dolandırmadan söylüyorum: Utanç duyuyorum. Bu ülkenin cumhurbaşkanı çıkıyor, açlığı, yoksulluğu inkâr ediyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla alay ediyor. Üstelik, kabinedeki ilgili bakanı da çıkıp, açık açık dar gelirlileri daha da yoksullaştırdıklarını itiraf ediyor. Utanç duyuyorum. Ama onlar hiç utanmıyorlar, hiç sıkılmıyorlar. Yüzleri hiç kızarmıyor. Küçük, dar bir grup için çalıştıklarını itiraf ediyorlar. ‘Büyüdük ama dar gelirli vatandaşlarımızı daha da yoksullaştırdık’ diyorlar ve yüzleri gülüyor. Bu kadar halktan kopuk olunur mu? Bu kadar pervasız olunur mu? Bu kadar adaletsiz bir yönetim olur mu? Zulümdür ya bu, zulüm” diye konuştu.

“Beştepe harikalar diyarında”

Geçen günlerde açıklanan yeni ekonomik tedbirleri sert bir dille eleştiren Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beştepe harikalar diyarında. Birisi kalkıp ‘Yoksulluk yok’ deyince yoksulluk bitmiyor. Şu anda Beştepe, tüm Türkiye’ye adeta işkence ediyor. Gece yarısı peş peşe abuk sabuk icatlar uyduruyorlar. Sayın Erdoğan ülkeyi gece yarısı kararnameleriyle yönetmeye alıştı ya, ona bağlı ekonomi kurumları da gece yarısı açıklamalarına başladı. İyice alıştılar devleti karanlıkta yönetmeye. Hatırlayın, Merkez Bankası başkanlarını da gece vakti değiştirip duruyorlar. Şimdi Bakanlık, BDDK, SPK, Merkez Bankası falan çıkmış gece 11’den gece 2’ye kadar karar açıklıyor. Yahu arkadaş, siz gündüz ne yapıyorsunuz? Kurumlarda siesta mı yapıyorsunuz? Hadi mesai bitti, bari akşam açıklayın. Millet gece yarısı ‘Gene ne karar aldılar?’ diye televizyona kilitleniyor. Bunlar inanın ne yaptıklarını bilmiyorlar. Bir şeyler açıklıyorlar, millet bir şey anlamıyor. Çünkü açıkladıklarının hiçbir anlamı yok.”

“Beştepe oligarkları için yolun sonu göründü”

“Bu maç bitti çoktan. Uzatmalarda istedikleri abukluklarla devam etsinler. Hepsi nafile, hepsi beyhude” diyen Babacan, şunları söyledi:

“Buraya Kuşadası’ndan geldim. Önceki gün Manisa’daydım. Çarşıda, pazarda, her sokakta vatandaşlarımızla bir aradaydım. Sokaklar derhal seçim diyor. Sokaklar demokrasi, atılım, derhal bugün diyor, sabır yok. Artık tünelin ucundaki ışık göründü. Tabii, Beştepe oligarkları için yolun sonu da göründü. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum: Dönülmez akşamın ufkundayız. 84 milyon el ele vermiş, sandık gününü iple çekiyor.”

“Artık emeklilik vakti geldi”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de cumhurbaşkanı adaylığını açıklamasına da değinen Babacan, “Evet, Erdoğan’ın iyi kötü bu ülkeye hizmeti oldu. Ama artık emeklilik vakti de geldi. Bu seçimi kim kazanacak biliyor musunuz? En güzel yılları umutsuzlukla, kaygıyla geçen vatandaşlarımız kazanacak. Evladına harçlık veremediği için gizli gizli ağlayan babalar kazanacak. Marketten istediğini alamadığı için başı öne eğilen anneler kazanacak. Açlıkla sınanan emekli, ürettikçe zarar eden çiftçi, geçinemeyen işçi kazanacak. 28 Şubatçıların bin yıllık iktidar hevesini alaşağı eden kardeşlerim kazanacak. Konserleri yasaklanan sanatçılar kazanacak. Kısacası, bugünkü otoriter ittifakın görmezden geldiği milyonlar kazanacak” dedi.

Erdoğan’ı videosunu izletti

Erdoğan’ın enflasyonla ilgili geçmişteki açıklamalarının yer aldığı bir video izleten Babacan, şunları söyledi:

“Videonun adı Beştepe’den masallar. Beş yıldır enflasyonu düşürme masalı anlatıyor. Tam dört yıldır bütün yetki kendinde. Tek imzayla aklına geleni yapıyor. Hadi düşür enflasyonu, dolar kurunu. Ama yapamaz. Ekonomi yönetimi demek, Allah’ın verdiği aklı kullanmak, bilim demek. Ekonomi yönetimi istişare demek. Her gün ekonomistim, benim alanım ekonomi dersen ülkenin ekonomisini batırırsın. Batırıyor zaten. Yapamayacaklarını bildiğimiz için DEVA Partisi’ni kurduk… En son yüzde 73,5 açıkladı enflasyonu TÜİK, uydurma. Çarşıya pazara giden herkes görüyor gerçek enflasyonu. Bunlar üç haneli enflasyonu hortlattı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.