Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (227): Gamze Akkuş İlgezdi, Habibe Çiftçioğlu, Elif Esen ve Kevser Selda Tandoğan ile Türkiye’nin ‘kader’ seçimi ve ‘altılı masa’ üzerine söyleşi

İktidar değişikliği için güç birliği yapmak ve iktidar değişikliğinden sonra güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçirmek üzere bir araya gelen altı muhalefet partisinin (CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti) liderleri 3 Temmuz’da beşinci kez bir araya gelecek. Öncesinde CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu ve İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Kevser Selda Tandoğan femfikir’de buluştu. İlgezdi, Esen, Çiftçioğlu ve Tandoğan, iktidarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “cumhurbaşkanı adayını açıkla” baskısının altılı masayı yıpratma çabası olduğunda hemfikir. Türkiye’nin cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşamakta olduğunu vurgulayan dört siyasetçi, altılı masanın “bu karanlıktan çıkış” için “etkin ve katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yürütme, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, güçlü, özgürlükçü ve adil bir sistem” inşa etmeye kararlı olduğunu anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.