Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Kemal Öztürk, “ENAG merkezi”ni düzeltmek için soruşturmayı beklememeliydi

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogundaki yazısında ENAG kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy ile Habertürk yazarı Kemal Öztürk arasında sosyal medya üzerinden yaşanan tartışmayı değerlendirdi.

Bildirici, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Aslına bakarsanız, Öztürk’ün daha Ulusoy’u ziyaret edip konuşmadan önce ENAG’ın açıklamalarıyla ilgili endişeleri olduğu, açıklamaları güvenilir bulmadığı yazdıklarından anlaşılıyor. Ulusoy ile görüşmesinde de bu endişelerini, eleştirilerini dile getiriyor, soruyor ve yazarken de aldığı yanıtlardan tatmin olmadığını, Ulusoy’un politik kimliğini vurguluyor.

Ancak bilimsel bir grubun açıkladığı verilerin yeterince şeffaf ve güvenilir olmadığını savunmak ile ‘yanlış ve yanıltıcı olduğunu’ yazmak farklı. Bunun için soruşturma açılmasına, kişisel kanaatlerine değil, somut bilgiye dayanmak gerekir.

Önüne serilen verileri anlamadığını kabul eden bir gazetecinin ‘yanlış, yanıltıcı, etik dışı’ gibi nitelendirmelerde bulunması çelişkili bir tutum. Böyle yargı içeren kanaatlerini belirtmek yerine konuyu uzmanların değerlendirmesine bıraksa daha doğru davranmış olurdu.  

Ayrıca Ulusoy’un da Öztürk için sosyal medyada ‘İşte bir görev var yapılması gereken’ diye yazmasının ağır bir suçlama olduğunu belirtmeliyim. Nihayetinde gazeteci olarak karşısına alıp sorularını yanıtladığı, söyleşi yaptığı bir kişi karşısındaki…

Bildirici’nin yazısının tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.