Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurban Bayramı’nın ilk günü mezarlıklar ve kurban kesim yerlerinde yoğunluk yaşandı

Kurban Bayramı’nın başlamasıyla vatandaşlar kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. İstanbul’da belediyelerin belirlediği kurban kesim yerlerinde ise yoğunluk vardı.

Haber – kurgu: İbrahim Yayan

Vatandaşlar yakınlarının mezarlarına bakım yaptı

Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Zincirlikuyu Mezarlığı’na kaybettikleri yakınlarının mezar bakımlarını yapan vatandaşlar, bayramın ekonomik krizin gölgesinde geçeceğini söyledi. Mezarlığın girişinde kısa araç kuyrukları oluşurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı çalışanlarının bayrama özel bakım ve peyzaj çalışmaları dikkat çekti.

Vatandaşlar kurban kesim yeri hizmetinden memnun

Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Anadolu yakasında 431, Avrupa yakasında 472 olmak üzere İstanbul genelinde toplam 903 kurban kesim yeri belirledi.

İstanbul-Beşiktaş’ta bulunan kurban kesim yerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Sabah saatlerinden itibaren yoğunluğun yaşandığı kesim alanında, Sokak Hayvanları Acil Müdahale Aracı ve iki adet ambulans hazır şekilde bekletildi.

Kurbanlarının kesimi için gelen vatandaşlar dışında kesim işlemlerini izlemek için de birçok vatandaş kesim alanında toplandı.

Sunulan hizmetten memnun olduklarını belirten vatandaşlar, yoğunluğun azalması için kesim yerlerinin sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.