Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (21 Temmuz 2022): Faiz kararı açıklanacak

Günaydın, perşembe sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hava az bulutlu, sıcaklık 31 derece olacak. Ankara’da hava az bulutlu, sıcaklık 28 derece olacak. İzmir’de hava sıcak, 37 derece; Antalya’da hava sıcak, 38 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 39 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

Ankara Kadın Platformu, Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi kararını 18.30’da Sakarya Caddesi’nde protesto edecek.

Merkez Bankası, bugün 14.00’te politika faizini açıklayacak. En son Aralık 2021’de yüzde 14’e indirilen faiz, altı aydır sabit tutuluyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün Ordu’da. Akşener, Aybastı, Kabataş ve Korgan ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 17 lira 59 kuruş, euro kuru ise 17 lira 92 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 20 Temmuz gününü 2 bin 525 puanla kapattı. 

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 962 lira 23 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 20 Temmuz’u 106,87 dolarla kapattı.

Dünya gündemine bakalım.

Irak’ın kuzeyindeki Dohuk bölgesinin Zaho kentinde yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu siviller hayatını kaybetti. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutarken, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise saldırının terör örgütü kaynaklı olduğunu öne sürdü, faillerin açığa çıkarılması için işbirliği çağrısında bulundu.

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’ın Muhafazakâr Parti liderliğinden istifa etmesinin ardından parti içinde liderlik yarışı sürüyor. Dün partinin meclis grubunda yapılan dördüncü ve son oylamada eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Dışişleri Bakanı Liz Truss finale kaldı. İngiltere’nin yeni başbakanı 5 Eylül’de belli olacak.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, dün Senato’da güvenoyu aldı. Ancak Draghi’nin yine de istifa etmesi bekleniyor.

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda dün (20 Temmuz) Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, Ukrayna’daki savaş sebebiyle Polonya’da oynanan maçta rakibi ile golsüz berabere kaldı. Rövanş karşılaşması, 27 Temmuz Çarşamba günü Ülker Stadyumu’nun ev sahipliğinde oynanacak. 

İtalya Serie A ekiplerinden Roma, Juventus’tan ayrılan Arjantinli yıldız futbolcu Paulo Dybala’yı kadrosuna kattığını açıkladı. Dybala, Roma ile 2025 yılına kadar sözleşme imzalayacak.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, İtalya Serie A’da Juventus formasını terleten Matthijs de Ligt’i kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Almanya temsilcisinden yapılan açıklamada, 22 yaşındaki Hollandalı futbolcu ile beş yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.