Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (231) – ABD’yi bırak Türkiye’ye bak: Kürtaj yasal ama fiilen erişilebilir değil – Dr. Nuriye Ortaylı ve Deniz Altuntaş ile söyleşi

ABD’de gebeliği sonlandırmayı anayasal bir hak ve federal bir hizmet olmaktan çıkaran Yüksek Mahkeme kararı tartışılmaya devam ediyor. Türkiye’de ise kürtaj yasal hak olmasına rağmen kamu hastanelerinin çok büyük bölümünde bu hizmet verilmiyor. 22 kentte özel hastanelerde dahi bu hizmet yok. Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi’nden Deniz Altuntaş, gebelik sonlandırma ve doğum kontrolü hizmetleri konusunda yaptıkları araştırmanın sonuçlarını bu yayında paylaştı. Halk sağlığı uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı ise sonuçları değerlendirdi ve mevcut durumun özellikle yoksul kadınlar için neden ölüm fermanı çıkarmaktan farksız olduğunu anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.