Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (38): Gençler yasaklanan Zeytinli Rock Festivali ve sosyal medyadaki OnlyFans tartışmaları hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkileri Bölümü öğrencileri Aybike Boyacıoğlu ve Bekir Kandemir, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu ve 3H Program & Kurumsal İlişkiler Direktörü Salpi Özgür, Ali Deniz Çakır moderatörlüğünde, iptal edilen Zeytinli Rock Festivali’ni, Üstün Dökmen’in başörtüsü hakkındaki açıklamalarını, sosyal medyadaki OnlyFans tartışmalarını ve ‘Sokak Kedisi’ adlı YouTube kanalının sahibi Ebru Uzun Oruç ve eşi Barış Oruç’a yapılan saldırıyı değerlendirdi.

“AKP insanların hayat tarzına müdahale etmeyi bir rutin iş haline getirdi”
Zeytinli Rock Festivali’nin iptalinin hayat tarzına müdahale olduğunu düşünen Bekir Kandemir, “Erdoğan 2018 seçimlerinden beri otoriter rejimden totaliter rejime doğru bir vites kaydırdı. İnsanların hayat tarzına müdahale etmeyi bir rutin iş haline getirdi. Bunun ilk örneği pandemi dönemindeki alkol yasağıydı daha sonra ise gece 12’den sonra müzik yasağının getirildiğini gördük. Bu yasağı da çok farklı değerlendirmiyorum” dedi. Kandemir ile benzer düşüncelere sahip olan Salpi Özgür, iktidarın insanların yaşam tarzlarına müdahale etmek için fırsat aradığını öne sürdü. Festivalin iptaline kamu sağlığının gerekçe gösterilmesini inandırıcı bulmayan Çağın Eroğlu ise “Bir süredir Türkiye’de bireysel ve sosyal özgürlüklerin kamu sağlığının önünde tutulduğunu göremiyoruz. Aslında bahsettiğimiz tüm bu meseleler hak ve özgürlük kısıtlamasından ibaret” diye konuştu.

“Türkiye’de MHP Genel Başkanı’nı eleştirenlerin can ve mal güvenliği olmadığını görüyoruz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında sokaktaki vatandaşlara soru sorduktan sonra sosyal medyada hedef haline getirilen Ebru Oruç’un uğradığı saldırı hakkında konuşan Bekir Kandemir, “Ebru Oruç’un başına gelenlerin ardından Türkiye’de MHP Genel Başkanı’nı eleştirenlerin can ve mal güvenliği olmadığını görüyoruz. Daha önce Levent Gültekin’e de benzer bir saldırı düzenlenmişti. Ben bu saldırılara artık alıştım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.