Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (234): Doç. Dr. Yelda Güzel ile botanik bilim ve Türkiye’nin bitki zenginliği üzerine söyleşi

Türkiye’nin bitki zenginliğini, bu zenginliğin değerlendirilmesinde kadınların rolünü ve botanik alanında Türkiye’nin ve dünyanın ünlü kadın bilimcilerini, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Yelda Güzel (@yelda_guzel) ile konuştuk. Yelda Güzel’in 2021 yılında Antakya dağlarının kayalık vadilerinde keşfettiği ve çetin coğrafyalarda güneş gibi açan çiçeklerine atfen maruz kaldıkları tüm zorluklara rağmen ışık saçmaya devam kadınlara adadığı, kızının ismiyle botanik dünyasına kazandırdığı Zeynep Işık çiçeğini tanıyacaksınız; güzeller güzeli begonvil bitkisiyle ilgili yeni bilgiler edinecek; Türkiye’nin doğru tarım politikaları uygulanması halinde neden açlık sorunu ile karşılaşmayacağını öğreneceksiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.