Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Başlarken (26 Ağustos 2022): Akşener İstanbul’da, Kılıçdaroğlu Afyonkarahisar’da

Günaydın, cuma sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 29 derece olacak. Ankara parçalı bulutlu 33 derece; İzmir gök gürültülü sağanak yağışlı 29; Antalya gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 29 derece; Diyarbakır sıcak 37 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Parkı’nda düzenlenecek Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıldönümü Programı’na katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Afyonkarahisar’da. Kılıçdaroğlu; Kocatepe Anıtı, Yüzbaşı Bayburtlu Agah Şehitliği ve Giresunlular Şehitliği’ni ziyaret edecek.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul’da. Akşener; Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli’de esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 18 lira 17 kuruş, euro kuru ise 18 lira 13 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü 3 bin 136 puanla kapatmıştı.

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı bin 755 liraydı. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise bu sabah 100,2 dolar.

Dünya gündemine bakalım.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki Rus askerlerinin sayısının 1,15 milyona çıkarılmasını ve bölgeye 137 bin asker sevk edilmesini talep etti. Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Çapline kentine yaptığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 25’e yükseldi. Avrupa Birliği, Rusya’nın saldırısını kınadı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un üç gün sürecek Cezayir gezisi dün başladı. Macron iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmek istiyor.

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Temsilcilerimiz dün (25 Ağustos) Avrupa arenasında boy gösterdi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ikinci maçında Avusturya temsilcisi Austria Wien’i 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kaldı. Son Türkiye Kupası şampiyonu Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında İsveç ekibi Malmö’ye mağlup oldu. Yiğidolar, Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek. Medipol Başakşehir ise Belçika ekibi Royal Antwerp’i deplasmanda 3-1 yenerek Konferans Ligi’nde gruplara kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2021-2022 sezonunun en iyileri, İstanbul’da gerçekleştirilen törende belli oldu. Haliç Kongre Merkezi’ndeki UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi sırasında erkek ve kadın futbolunda geçen sezonun en iyi futbolcu ve teknik direktörlerine ödülleri verildi. Kevin De Bruyne (Manchester City) ve Thibaut Courtois’yı (Real Madrid) oylamada geride bırakan Real Madrid’in Fransız yıldızı Karim Benzema, UEFA Yılın Erkek Futbolcusu Ödülü’nü kazandı.

UEFA Yılın Kadın Futbolcusu Ödülü’nü, oylamada Bethany Mead (Arsenal) ve Lena Oberdorf’u (Wolfsburg) geçen Barcelonalı Alexia Putellas elde etti. Erkek futbolunda geçen sezon Real Madrid’e Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kazandıran Carlo Ancelotti, yılın teknik direktörü ödülünü aldı. İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı’nda görev yapan Sarina Wiegman, kadın futbolunda yılın teknik direktörü ödülünün sahibi oldu.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.