Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür sanatta bu hafta (27 Ağustos-2 Eylül): Sizin için seçtiklerimiz

Medyascope olarak bu hafta izleyebileceğiniz film ve oyunları, gezebileceğiniz sergileri ve kültür-sanat dünyasından gelişmeleri derledik. Şimdiden iyi seyirler.

Derleyen: Edanur Tanış & Sara Elif Su Balıkçı

  • Yasaklı festivallere bir yenisi eklendi: Milyon Fest

Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle 1-4 Eylül’de düzenlenecek olan Milyon Fest Fethiye, Muğla Valiliği tarafından iptal edildi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Alınan kararın gerekçesi yok. Kendilerine yakın insanların konserleri iptal edilmiyor” dedi.

Milyon Fest Fethiye’ye bu sene 16 sanatçının katılması planlanıyordu.

  • Folk-Rock müziğin temsilcisi Midlake’in Türkiye’deki ilk konseri 6 Eylül’de

Teksas’ta bir grup caz öğrencisi tarafından kurulan Midlake, Avrupa turnesi kapsamında Türkiye’deki ilk konserini 6 Eylül’de, Zorlu PSM’de gerçekleştirecek.

Müziğe funk ve caz esintileri ile başlayan Midlake, zamanla indie rock, alternatif rock ve rock folka da yer verdi.

Midlake, ilk albümü “Milkmaid Grand Army” ile yola çıkmış, devamını “Bamnan and Silvercock”, “Baloon Maker”, “The Trials of Van Occupanther”, “The Courage of Others” ve “Antiphon” isimli albümleri ile getirmişti.

Konser biletlerine Passo’nun internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bilet Fiyatı: 242 TL 

  • Kısa film, uzun hikaye: Akbank Kısa Film Festivali başvuruları başladı

Bu yıl, 19’ncusu düzenlenen Akbank Film Festivali, 20-30 Mart 2023 tarihlerinde yapılacak. Geçen yıl 2 bin 81 kısa filmin başvurduğu yarışma için son başvuru tarihi 30 Aralık 2022.

Festival jürileri tarafından seçilecek “En İyi Kısa Film” 50 bin Türk Lirası (TL) ile ödüllendirilirken, “En İyi Uluslararası Film” ise 5 bin dolar ödül alacak.

Kısa Film Festivali yarışması başvuru formlarına Akbank Sanat’tan, www.akbankkisafilmfestivali.com ya da www.akbanksanat.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

  • Arizona Rüyası”, “Şarküteri” ve “Kader” AKM Yeşilçam Sineması’nda 

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması’nda, 26 Ağustos-1 Eylül’de üç ayrı yönetmenin filmi sinemaseverlerle buluşacak.

Emir Kusturica’nın Amerikan yapımı “Arizona Rüyası” adlı filmi, New York’ta yaşayan Alex’in iki kadınla tanışmasının ardından hayatındaki değişimi konu alıyor. Başrollerinde Johnny Depp, Jerry Lewis ve Faye Dunaway’in yer aldığı film, 14.00 seansında gösterimde olacak.

AKM’de gösterilecek bir diğer film ise Jean-Pierre Jeunet ve Marc Caro’nun “Şarküteri” adlı filmi. 1992 yapımı olan filmin oyuncu kadrosunda Dominique Pinon, Karin Viard ve Ticky Holgado gibi isimler yer alıyor. 16.30 seansında gösterilecek film, insani besin kaynağı bulmanın oldukça zor olduğu bir düzende, palyaçoluğu bırakmış bir adamın şarküteriye başvurmasıyla gelişen olayları konu ediniyor.

Gösterimde olacak bir diğer film, Zeki Demirkubuz’un 2006 yapımı “Kader” isimli filmi. Aşklarının karşılığını bulamayan Uğur, Bekir ve Zagor’a odaklanan filmin oyuncu kadrosunda Vildan Atasever, Ufuk Bayraktar ve Ozan Bilen yer alıyor. Film, 18.30’da gösterimde olacak.

  • Bozcaada Caz Festivali 26-28 Ağustos’ta sevenleriyle 

Cazın usta isimlerini ve yeni yetenekleri ağırlayacak olan Bozcaada Caz Festivali, altıncı senesinde çeşitli etkinlikler eşliğinde sevenleriyle buluşacak.

Festivalde, Türkiye’de ilk kez sahne alacak olan ödüllü sanatçı Shishani & Miss Catharsis’in yanı sıra pop kültürünü caz ile buluşturan Max Plattner Trio ve Fransız grup NOUT gibi ünlü isimler de yer alacak.

“Keşif” adı altında gerçekleşecek olan etkinlikler, “Şifa” temasında birleşiyor ve konser ve keşif programı katılımcılara ücretsiz olarak sunuluyor. 

Bilet fiyatı: Tek gün 600 lira, kombine bilet bin 500 lira 

  • The Lord Of The Rings: The Rings Of Power dizisinden yeni fragman

Amazon Prime’da yer alacak The Lord of the Rings: The Rings Of Power’ın yeni fragmanı yayınlandı.

J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya tarihinin ikinci çağını ekrana taşıyacak olan dizi, izleyiciyi Yüzüklerin Efendisi’nde olanların yıllar öncesine götürüyor. Bazı ülkelerde 1 Eylül’de gösterime girecek olan dizi, Türkiye’de 2 Eylül’de seyirciyle buluşacak.

Dizinin oyuncu kadrosunda ise Cynthia Addai-Robinson (Míriel), Robert Aramayo (Elrond), Owain Arthur (Durin IV), Maxim Baldry (Isildur), Nazanin Bonindi (Bronwyn), Morfydd Clark (Galadriel), Ismael Cruz Córdova (Arondir), Charles Edwards (Celebrimbor), Trystan Gravelle (Ar-Pharazôn), Lenny Henry (Sadoc Burrows), Ema Horvath (Eärien) ve Markella Kavenagh (Elanor Brandyfoot) gibi isimler yer alıyor.

  • Genco Erkal ile Yaşamaya Dair

Genco Erkal’ın, Nâzım Hikmet’in 54. ölüm yıldönümü için uyarladığı “Yaşamaya Dair” isimli oyun, Fazıl Say ve Zülfü Livaneli’nin besteleri eşliğinde sahnelenecek.

Müzikli gösteride Genco Erkal’a Tülay Günal eşlik ediyor.

26 Ağustos Cuma Trump Sahne’de ve 27 Ağustos Cumartesi Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sergilenecek oyunun bilet fiyatı 110 TL. Biletlere, Bubilet’ten ulaşabilirsiniz. Oyun, her iki gün de saat 20.30’da sahnelenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.