Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (133): Yıldız Tar ile Soylu’nun LGBTİ+’ları hedef alan sözleri, Gülşen’in tahliyesi, Tuğçe Kazaz’ın açıklamaları

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu hafta Yıldız Tar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+’ları hedef alan sözlerini, sanatçı Gülşen’in tahliyesini ve eski model Tuğçe Kazaz’ın LGBTİ+’larla ilgili açıklamalarını konuştuk.

Editör: Edanur Tanış  / Katkı sağlayanlar: Janset Atancan

Prodüktör: Hasan Teman Bingöl

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yine LGBTİ+’ları hedef aldı. Zafer Bayramı etkinliğinde konuşan “Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz, biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz” dedi. 

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve geçen 25 Ağustos’ta tutuklanan sanatçı Gülşen tahliye edildi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği Hukuk Birimi, savunmanlığını üstlendiği Artı TV kameramanı Bilal Meyveci’yi haber takibi sırasında engelleyen ve tehdit eden İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Taliban’ın Afganistan’da yönetime gelmesinin ardından bir yıl geçti. İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Heather Barr, Taliban hükümetinin insan hakları karnesini Medyascope’tan Ayşegül Karagöz’e değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.