Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener İzmit’ten Kılıçdaroğlu’na seslendi: “Kendisine ölünceye kadar şükran duyacağım”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün (23 Eylül) İzmit’te 2017 yılında yaşamını yitiren ağabeyi Nihat Gürer’in isminin verildiği spor tesisinin açılışına katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (23 Eylül) İzmit’te 2017’de hayatını kaybeden ağabeyi eski Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Nihat Gürer’in adının verildiği spor tesisinin açılışına katıldı. 

Açılışta İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Gürer ailesi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, ilçe başkanları ve partililer de hazır bulundu.

Açılışta konuşan Akşener, “Biz oldukça kalabalık bir aileyiz. Babamın ailesi özellikle oldukça kalabalık bir aile. Onlar burada. Kuzenlerim burada, yeğenlerim, yengelerim burada. Ağabeyim, çok enteresan bir insandı. Kız-erkek ayırmaz, kızlardan yana tercih kullanırdı. Her genç kızı kız kardeşi görürdü. Biz vefalı bir aileyiz, ilginç bir yönümüz vardır. Hiç unutmayız. Dostluğu da düşmanlığı da unutmayız” dedi.

Akşener’in konuşmasının ardından kurdele kesimiyle tesisin açılışı yapıldı. Futbol sahasına çıkarak çocuklarla buluşan Akşener, İzmit Belediyesi’nin 41 aylık çalışmalarını anlattığı lansmanı da ziyaret etti. İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki lansmanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra başlayan programda belediyenin çalışmaları sunuldu.

Lansmanda söz alan Akşener, partisinin kuruluşundan bahsetti ve şöyle konuştu:

“Biz partiyi kurduk. ‘Kurulamaz’ dediler, kurduk. 24 Haziran’da seçim kararı alındı ve tam seçime gideceğiz. YSK’dan tersine sonuç çıkacağı söylenmeye başlandı. Sonra bir siyasi partimizin genel başkanıyla görüştük ‘Acaba beraber gidebilir miyiz?’ diye maalesef olmadı, şartlar uymadı. Sonra benim aklıma Sayın Kılıçdaroğlu’yla görüşmek geldi. Kendisine gittim, 15 milletvekili talep ettim. Yani bu neydi? Demokrasiye dair Türkiye’de birçok şeyi değiştirecek bir adım atılmasına yönelik bir talepti.”

Akşener konuşmasının sonunda, “Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir” diyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslendi.

Türkiye’nin “ucube bir sistemle” yönetildiğini belirten Akşener, “Bu seçimi almak zorundayız. Bu seçimde başarmak zorundayız” diye konuştu. Akşener, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’u alacaklarına inandığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Benim hedefim doğrusu İstanbul’du. Çünkü Sayın Erdoğan, ‘İstanbul benim aşkım’ derdi. İstanbul’u almak Sayın Erdoğan’ın elinden aşkını almaktı. Ben o aşka göz dikmiştim. Ama o aşkın alınmasına benden başka inanan olmadı. Her türlü iddiaya girdik, basın mensupları da dahil.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.