Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (239): Rusya-Ukrayna savaşı: “Putin açısından Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pozisyonu oksijen tüpü gibi” – Dr. Habibe Özdal ile söyleşi

Femfikir’in bu bölümünde İstanbul Okan Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkileri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Habibe Özdal ile sekizinci ayını dolduran Rusya-Ukrayna savaşını konuştuk. Doktora tezi “Rus Dış Politikasında Ukrayna” başlığı ile 2016 yılında kitaplaştırılan Özdal ile Kremlin’in kısmi seferberlik ilanının ve Ukrayna’da Moskova yönetiminin kontrolündeki dört bölgenin Rusya’ya katılmak için referandum düzenlemesinin askeri ve siyasi neden ve sonuçları ile Rus kamuoyundaki etkilerini konuştuk. Referandum yapılan bölgelerin 30 Eylül’e kadar Rusya’ya ilhakını beklediğini anlatan Özdal, Putin’in nükleer silah kullanma tehdidinin neden ciddiye alınması gerektiğini de anlattı. Özdal’la ayrıca Çin’in Rusya’ya desteğinin sürüp sürmeyeceğini, Karadeniz’de oluşan yeni dengelerin olası sonuçlarını ve Türkiye’nin Rusya ve NATO arasında sürdürdüğü denge siyasetini zorlayacak gelişmeleri de konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.