Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (240): Suat Derviş’in izinde bir roman ‘DejaVu’ – yazar Menekşe Toprak ile söyleşi

Yazar Menekşe Toprak, son romanı DejaVu’da gazeteci ve yazar Suat Derviş ile onun yaşadığı dönemden bir asır sonra Derviş’in hikâyesinin peşine düşen işsiz bırakılmış bir kadın akademisyenin hikâyesini anlatıyor: “Yabancı bir ülkede kalemiyle geçinmeye, ayakta durmaya çalışan bir yazar. O da yitirmiş midir umudunu? Yoksa, erkeklerin sen yapamazsın bakışlarına; Batı’nın, bize o büyülü Şark’ı anlat dayatmalarına aldırmadan yürüyüp gitmiş midir özgürce? Âşıkken, yoksulken, yazarken, gülerken, ağlarken yüreğine oturan, İstanbul’u ve Berlin’i, geceleri ve gündüzleri birbirinin aynısı kılan o dejavu duygusunu yaşamış mıdır?Femfikir‘in bu bölümünde Menekşe Toprak ile yeni romanını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.