Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Esin Şenol’u ölümle tehdit eden Mustafa Yücel serbest bırakıldı – “Başıma bir şey gelirse hakkımı sormanızı isterim”

Koronavirüs salgınının başından beri aşı karşıtı gruplar tarafından hedef gösterilen enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol’u tehdit eden ve kapısına kesilmiş dana dili bırakan sahte doktor Mustafa Yücel, kelepçesini kırarak “koruma tedbirini” ihlal etmesi nedeniyle hakkında üç gün süreli zorlama hapsi cezasına çarptırıldı. Yücel, bugün (11 Ekim) serbest bırakıldı. Yaşananları Prof. Dr. Esin Şenol ile konuştuk.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yaklaşık dört ay önce  sosyal medya hesabından, “hakkında adım adım planlanan ve sosyal medya üzerinden paylaşılan bir cinayet girişimi olduğunu” duyurmuştu.

Kendini doktor olarak tanıtan ancak Sağlık Bakanlığı’nın doktor olmadığını teyit ettiği aşı ve bilim karşıtı Mustafa Yücel, yaklaşık dört ay boyunca sosyal medya üzerinden açık bir şekilde birden fazla kez tehdit ettiği Şenol’un kapısına kesilmiş dana dili bıraktı. Yücel aynı zamanda doktor olmamasına rağmen internette kendini doktor olarak tanıtıyor ve “kanser ilaçları” satıyor. 

Tutuklama talebi gerekçesiz olarak reddedilen Yücel, kelepçesini kırarak “koruma tedbirini” ihlal etmesi nedeniyle hakkında üç gün süreli zorlama hapsi cezasına çarptırıldı. Bugün itibarıyla serbest kalan Yücel, sosyal medyada kendi fotoğrafıyla birlikte şu paylaşımı yaptı:

“Cümleten selamünaleyküm arkadaşlar… Yeni haftaya yeni güne ANKARA’da başladık…”

Mustafa Yücel

“Adaleti oyalamak, adaleti yaralamaktır”

Yücel’in serbest bırakılmasıyla ilgili Medyascope’a konuşan Prof. Dr. Esin Şenol, “Öfkeliyim. Her şey açık seçik ortadayken adaleti oyalamak, adaleti yaralamaktır. Adaletin ciddi bir sıkıntısı olduğunu biliyoruz ama bu kadar göz önünde olan, bu kadar kamu hassasiyetinin olduğu bir konuda hâlâ inatlaşılması ve 70 gündür gereğinin yapılmaması beni öfkelendiriyor” dedi. 

“Sağlık Bakanlığı, bu konu hiç yokmuş gibi davranıyor”

Sağlık Bakanlığı’nın bu süreçte müdahil olması gereken birden fazla konu olduğunu belirten Şenol, “Bu konulardan bir tanesi; kişinin doktor olduğunu ilan ederek kanser hastalarını ağına düşüren bir şarlatan olması ve kanser hastalarının ölümüne yol açması. İkincisi; etrafına toplanan mahallenin onu doktor gibi piyasaya sürmesi ve insanları yanlış bilgiyle kandırıp ölüme göndermesi. Sağlık Bakanlığı, bu konu hiç yokmuş gibi davranıyor” diye ekledi. . 

Zor da olsa işini sürdürmeyi başardığını dile getiren Şenol, şöyle devam etti:

Ben, bu ülkedeki kamuoyuna, bu ülkede yetiştirdiğim çocuklara, bu ülkedeki meslektaşlarıma sakin bir şekilde, şarlatanlıkla, kaba bir zorbalıkla bir bilim insanını yerine çakmak ve tutsak hale getirmek konusunun başarılamayacağını göstermek zorundayım. Hukuk yanımda olmasa da bireysel olarak bunu başarmak zorundayım. Başıma bir şey gelirse hakkımı, hukukumu sormanızı isterim.” 

“Şüpheli, ihlal ve eylemlerine devam ediyor”

Şenol’un avukatı Nuran İzbeli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yaşananları şöyle anlattı:

“Sürecin başından beri şüphelinin tutuklanması için kanuni  şartlar oluşmasına rağmen tutuklama talepleri gerekçesiz olarak reddedilmiştir. Şüpheli hakkında istenilen tutuklama talebinin reddi oldukça talihsiz ve endişe verici bir karar olup müvekkilin can sağlığından endişe etmesine neden olarak normal hayatını idame ettirmesini çekilmez bir hale getirmiştir. Şüpheli ihlal ve eylemlerine devam ederek müvekkili tedirgin etmeye devam etmektedir.” 


Okuyun: Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit eden şüpheli serbest bırakıldı: “Durmak yok, yola devam”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.